ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Υποψήφιος βουλευτής ο Σόλων Κασίνης - VIDEO

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Υποψήφιος βουλευτής ο Σόλων Κασίνης - VIDEO

Με τον Δημοκρατικό Συναγερμό κατέρχεται υποψήφιος ο Σόλων Κασίνης στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Ο καταξιωμένος επιστήμονας, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, TothemaOnline, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

Ο κύριος Κασίνης, ανέφερε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και στις επερχόμενες εκλογές θα είναι αριστίνδην υποψήφιος βουλευτής την Επαρχία Λευκωσίας. 

«Η προσπάθεια δεν θα είναι να γίνω πολιτικός, αλλά θα βοηθήσω από τη Βουλή στο θέμα των υδρογονανθράκων», πρόσθεσε.

Ο Σόλων Κασίνης διετέλεσε διευθυντής Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά , ενώ είχε καθοριστικό στο α΄γύρo αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Επισήμως οι υποψηφιότητες του ΔΗΣΥ θα ανακοινωθούν στις 3 Απριλίου. 

Μεταξύ άλλων είπε: «Ζητώ τη βοήθεια του κόσμου να με ψηφίσει και υπόσχομαι να δουλεύω με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια δύναμη, όπως όταν ήμουν κυβερνητικός υπάλληλος. Η προσπάθειά μου δεν είναι να γίνω πολιτικός. Είναι να βοηθήσω τη Βουλή και να βοηθήσω τη διακυβέρνηση στην αξιοποίηση όσο το δυνατόν καλύτερα του τομέα των υδρογονανθράκων και της ενέργειας. Νομίζω ότι απέκτησα μεγάλη πείρα και μπορώ να βοηθήσω».

Δείτε το video:

Ο Σόλων Κασίνης γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1952 στο κατεχόμενο χωριό Κάτω Ζώδια της επαρχίας Λευκωσίας και σπούδασε Χημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Surrey απ’ όπου έλαβε το 1977 το πτυχίο του με άριστα.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο Λονδίνο στην εταιρεία SASOL, με αντικείμενο εργασίας τη μετατροπή του κάρβουνου σε πετρέλαιο. Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο προσλήφθηκε στη Δημόσια Υπηρεσία και εργάστηκε στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης για τρία χρόνια όπου ασχολήθηκε με τον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης μπεντονιτών. Έκτοτε αποτελεί ενεργό στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενώ από το 2004 ασκεί τα καθήκοντα του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας.

Παράλληλα, από το 2005 έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου και του Προέδρου του Ειδικού Ταμείου ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι υπεύθυνος για:

  • τη διασφάλιση της ομαλής ενεργειακής τροφοδοσίας της αγοράς και την προώθηση των διαδικασιών δραστικής διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών εφοδιασμού της χώρας,
  •  τη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για την περαιτέρω ενίσχυση των ενεργειακών επενδύσεων,
  •  τον έλεγχο όλων των κρίκων της αλυσίδας της αγοράς πετρελαιοειδών,
  • την ενθάρρυνση της διείσδυσης των καθαρών μορφών ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας,
  • την ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας της χώρας, με την ανάπτυξη δράσεων για την έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση του ορυκτού ενεργειακού δυναμικού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημαντική ήταν η συμβολή του στην διαδικασία διαπραγμάτευσης και υπογραφή των συμφωνιών οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις γειτονικές χώρες, ενώ κατά τον 1ο Γύρο Αδειοδότησης Υδρογονανθράκων του είχε ανατεθεί ο ρόλος του διαπραγματευτή, εκ μέρους της Δημοκρατίας, με τις εταιρείες που υπέβαλλαν αίτηση για χορήγηση Άδειας Υδρογονανθράκων.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων με θέμα την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων καθώς και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ είναι επίσης συγγραφέας αρκετών άρθρων για θέματα ενέργειας σε διεθνή περιοδικά.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έλαβε πολύπλευρη κατάρτιση σε τεχνικής, νομικής και οικονομικής φύσεως θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Σόλων Κασίνης είναι επίσης κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διπλώματος στο Μάρκετινγκ. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top