ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσευχηθείτε για τον μικρό Λάμπρο: Δίνει μάχη για να διαψεύσει τους γιατρούς στην Αμερική που σηκώνουν τα χέρια ψηλά

Προσευχηθείτε για τον μικρό Λάμπρο: Δίνει μάχη για να διαψεύσει τους γιατρούς στην Αμερική  που σηκώνουν τα χέρια ψηλά

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Λάμπρος από τις πρώτες μέρες της ζωής του, διαψεύδοντας αρκετές φορές τους γιατρούς με τη δύναμη και τη θέληση του να τα καταφέρει.

Ο Λάμπρος όταν ήταν βρέφος διαγνώστηκε με τη σπάνια ασθένεια Kaposi Lymphangiomatosis. Σήμερα σε ηλικία 4,5 ετών  και μετά από δεκάδες επεμβάσεις σε Κύπρο και Ισραήλ, βρίσκεται σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο στην Αμερική. Οι ιατροί εκεί παρά τις πολλές ελπίδες που έδωσαν αρχικά στην οικογένεια, τις τελευταίες ημέρες ανέφεραν στους γονείς ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο και στέλνουν τον μικρό πίσω στο Ισραήλ.

Οι γονείς έμειναν έκληκτοι από την τροπή που πήραν τα πράγματα και με ανακοίνωση στην σελίδα στο facebook, που δημιουργήθηκε από εθελοντές για στήριξη του Λάμπρου, με 26 χιλιάδες followers να αγωνιούν για την πορεία της υγείας του και να στηρίζουν την οικογένεια, ενημερώνουν τον κόσμο για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«ΕΣΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ;

Ο αγώνας ζωής που δίνει ο Λάμπρος μας τους τελευταίους μήνες φανερώνει την δίψα του για τη ζωή που εμείς έχουμε ως δεδομένο.

 Με την άφιξη του στο εξειδικευμένο κέντρο CHOP στην Αμερική, ο Λάμπρος εξετάστηκε από τον επικεφαλή γιατρό Dr. Doris και μοναδικό που αντιμετώπισε ξανά στο παρελθόν περιστατικά παρόμοια με αυτό του Λάμπρου.

Από όσα είχε αναφέρει στους γονείς του Λάμπρου μετά από τις εξετάσεις που έκανε χρησιμοποιώντας τα πιο εξειδικευμένα και τελευταίας τεχνολογίας μέσα που είχε, τόνισε ότι πρόκειται για το πιο δύσκολο περιστατικό που καλείται να αντιμετωπίσει.

Παράλληλα όμως, εντυπωσιάστηκε για το σθένος και τη δύναμη που είχε ο μικρούλης αφού κατάφερε σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση να κάνει το μεγάλο ταξίδι ελπίδας για μια καλύτερη ζωή όπως τους είχαν πει, στην Αμερική.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής γιατρός του ΙCU είχε πει στους γονείς ότι αν ένας φυσιολογικός άνθρωπος ή παιδί βρισκόταν στην κατάσταση που παρέλαβαν τον Λάμπρο όταν πρωτοπήγε Αμερική δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει.

Τα αρχικά πλάνα του Dr. Doris ήταν να πραγματοποιήσει μια σειρά πολλών επεμβάσεων, οι οποίες στόχευαν στην βελτίωση της υγείας του Λάμπρου, επιπλέον θα έδινε χρόνο για να δει την ανταπόκρισή του σε κάποιες χημειοθεραπείες και θα περίμενε μέχρι ο Λάμπρος να επανέλθει και να κινείται, λόγω του ότι με την κίνηση του Λάμπρου θα έπρεπε να γίνουν κάποιες διορθωτικές επεμβάσεις.

Η πρώτη επέμβαση πραγματοποιήθηκε με διάρκεια 6:30 ωρών με τον Λάμπρο να ανταποκρίνεται θετικά και τον γιατρό να είναι ικανοποιημένος με τις ενέργειές του, παρά το ρίσκο που διατρέχουν τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Τις επόμενες 10 μέρες ο γιατρός προγραμμάτιζε να προχωρήσει με μια 2η και 3η επέμβαση , και ανέφερε στους γονείς ότι αυτές θα ήταν και οι τελευταίες επεμβάσεις, χωρίς να γνωρίζει την αντίδραση που θα είχε ο Λάμπρος.

Όντως μέσα στις επόμενες 10 ημέρες πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη πιο μικρής διάρκειας επέμβαση και έπειτα από λίγες μέρες ο γιατρός εξέτασε ξανά τον Λάμπρο.

Παράλληλα γίνονταν ιατρικά συμβούλια στα οποία συμμετείχε και η οικογένεια. Μέσα από αυτά ο Dr Doris μίλησε στην οικογένεια αναφέροντάς τους ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν με τις επεμβάσεις και ότι το παιδί θα πρέπει να φύγει από την Αμερική και να μεταφερθεί σε άλλο ιατρικό κέντρο που να μπορεί να χειριστεί αυτό το δύσκολο περιστατικό.

Η απάντηση του γιατρού ξάφνιασε τους γονείς του Λάμπρου, καθώς αρχικά τους είχαν πλημμυρίσει με ελπίδες σωτηρίας του μικρού Λάμπρου ενώ στη συνέχεια παράτησαν κάθε προσπάθεια για βελτίωση της κατάστασής του.

Αυτό που μας προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το τι έχει μεσολαβήσει αυτό το διάστημα για να σταματήσει κάθε προσπάθεια ο γιατρός, ο οποίος πλέον επικαλείται ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ενώ αρχικά είχε μεγάλα πλάνα, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ρίσκο διακίνησης του Λάμπρου και μεταφοράς του στην Αμερική.

Σε ερώτηση των γονιών αν ήταν οικονομικοί οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, οι επικεφαλης του κέντρου ήταν αρνητικοί καθώς μια θετική απάντηση θα αποτελούσε δυσφήμιση του Νοσοκομείου.

Παράλληλα υπάρχουν κινητοποιήσεις από οργανωμένα σύνολα στην Αμερική, έτσι ώστε να δοθεί παράταση του Λάμπρου στο συγκεκριμένο κέντρο που είχε ανάλογα περιστατικά, τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του και να είναι σε θέση να ταξιδέψει χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.

Η οικογένεια έχει επικοινωνήσει και με την πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, την οποία ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες που έχει παρέχει.

Παράλληλα, μας προβληματίζει ιδιαίτερα η ενημέρωση που λαμβάνει το κράτος και οι αρμόδιοι φορείς από το Νοσοκομείο για την πορεία υγείας του Λάμπρου, καθώς τα στοιχεία που στέλνονται δεν είναι αντιπροσωπευτικά της υφιστάμενης κατάστασης.

Ο Λάμπρος μεταξύ των άλλων αντιμετωπίζει προβλήματα όπως ψηλές ταχυκαρδίες 170 -190, πυρετούς, αιμορραγία στο περικάρδιο, και την Παρασκευή 19/2/16 του είχαν κάνει τραχειοτομή για την καλύτερη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.

Ενώ οι γονείς βλέπουν καθημερινά αυτά τα προβλήματα του Λάμπρου, στο κράτος έχουν δοθεί τέτοιες κατευθύνσεις έτσι ώστε να ξεκινήσουν διαβήματα για να πάρει εξιτήριο από αυτό το κέντρο ο Λάμπρος.

Ο Λάμπρος μας έχει ήδη διαψεύσει 2 φορές τους γιατρούς του Ισραήλ, οι οποίοι πίστευαν πως δεν θα τα κατάφερνε, ενώ τελικά επανερχόταν και ζούσε κάποιο διάστημα μια πιο φυσιολογική ζωή.

Δίνοντας του παράταση ζωής μπορεί να τους διαψεύσει για άλλη μια φορά, ενώ παράλληλα δεν γνωρίζουν τι μπορεί να έχουν στα χέρια τους για να τον στηρίξουν.

Αυτά τα λόγια είναι δηλώσεις των ιδίων γονιών του Λάμπρου, Παντελή και Χριστίνα Καλλένου από το Δάλι, οι οποίοι όλα αυτά τα 4 1/2 χρόνια στέκονται βράχοι στο πλευρό του Λάμπρου στηρίζοντάς τον, όπως άλλωστε θα έκανε κάθε ικανός γονιός.

Τόσο όλοι εσείς, όσο και η κυβέρνηση αλλά και άτομα από την ομογένεια της Αμερικής έχουν βοηθήσει και στηρίξει αυτόν τον αγώνα να μεταφερθεί ο Λάμπρος μας στην Αμερική και σας ευχαριστούμε θερμά για κάθε προσπάθεια. Η προσευχές σας είναι βοήθειά μας!

ΥΓ: Η φωτογραφία προβάλλεται με τη συγκατάθεση των γονιών του Λάμπρου. Η φωτογραφία είναι σημερινή 25/2/2016 και παρουσιάζει την πραγματική κατάσταση που ζει ο Λάμπρος μας και αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γονείς του.» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top