ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Yπ. Άμυνας: Στη βάση της μελέτης του ΓΕΕΦ η απόφαση για μείωση της θητείας

Yπ. Άμυνας:  Στη βάση της μελέτης του ΓΕΕΦ η απόφαση για μείωση της θητείας

Δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να δοθεί εντολή για διενέργεια μελέτης για μείωση της θητείας το 2020 αφού είναι καλά γνωστό ότι η μείωση της θητείας προβλεπόταν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΜ, προσθέτοντας πως η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε βάσει της επιχειρησιακής μελέτης του ΓΕΕΦ.

Στην ανακοίνωσή του, το ΥΠΑΜ απαντά σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» που κάνει λόγο για διάσταση στους σχεδιασμούς μεταξύ ΓΕΕΦ και Κυβέρνησης για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, μία και μόνο Επιχειρησιακή μελέτη του ΓΕΕΦ έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Άμυνας και στη βάση αυτής είναι που το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε τη σχετική απόφαση για την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Ε.Φ.

«Δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να δοθεί εντολή για διενέργεια μελέτης για μείωση της θητείας το 2020 αφού είναι καλά γνωστό ότι η μείωση της θητείας προβλεπόταν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας», προσθέτει.

Επισημαίνει ακόμη πως η μείωση της θητείας δεν συνδέεται με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της νέας δομής δυνάμεων που ούτως ή άλλως πρέπει να υλοποιηθεί, ούτε με τα εξοπλιστικά προγράμματα της πενταετίας, που επίσης, ούτως ή άλλως πρέπει να προχωρήσουν.

Λέγοντας πως η μείωση της θητείας συνδέεται με τη διαδικασία επαγγελματοποίησης της Εθνικής Φρουράς και την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, το ΥΠΑΜ σημειώνει επίσης ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όχι μόνο δεν μειώνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ε.Φ αλλά την επαυξάνει αφού είναι προφανές ότι ένας επαγγελματίας έχει μεγαλύτερη επιχειρησιακή ικανότητα απ’ ότι ένας κληρωτός, λόγω και της εξειδίκευσης και της εμπειρίας που θα αποκτά και δεύτερο, γιατί με την απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιο, όχι μόνο δεν μειώνει αριθμητικά τη δύναμη της Ε.Φ., αλλά την αυξάνει, δεδομένων των μειωμένων γεννήσεων τα επόμενα χρόνια αλλά και της τάσης για φυγοστρατία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top