ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Κύπρος δίνει μαθήματα επιτυχίας στην οικονομία»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Κύπρος δίνει μαθήματα επιτυχίας στην οικονομία»

Εύσημα από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την πορεία της Κυπριακής Οικονομίας

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

«Αισθάνομαι χαρά επειδή η Κύπρος μετά από τρία χρόνια αφήνει πίσω της το μνημόνιο, αλλά και λύπη, επειδή η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια είναι ακόμη δέσμια των μνημονίων». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ΔΗΣΥ στη Λεμεσό την Κυριακή 28/2 με θέμα «Τα διδάγματα από τη Διαχείριση της Οικονομικής Κρίσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο: H Επόμενη Μέρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαίνεσε την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία η Κύπρος κατάφερε να εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εφαρμογής, με αποτέλεσμα η χώρα να εξέλθει από το Μνημόνιο μέσα σε 3 χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  του «Βήματος» ο Έλληνας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  υποστήριξε επίσης ότι αν δεν είχε διαταραχθεί η πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης στην Ελλάδα με τις πρόωρες εκλογές το 2015, σίγουρα και η Ελλάδα θα έβγαινε από το μνημόνιο. 

Xάρης Γεωργιάδης: «Η αναβλητικότητα και η ατολμία είναι συνταγή που οδηγεί στην καταστροφή»

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, είπε ότι η Κύπρος «ξαναβρίσκει τον δρόμο της και βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης, τρία χρόνια μετά την κορύφωση της χειρότερης οικονομικής κρίσης που βίωσε». 

Μιλώντας για τα διδάγματα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ακόμα αισθητές, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν επέβαλε νέες φορολογίες, δεν χρειάστηκε δεύτερο μνημόνιο, η τρόικα δεν έβαλε χέρι στο φυσικό αέριο, το χρηματοπιστωτικό σύστημα σταθεροποιήθηκε και η χώρα επέστρεψε στις αγορές».

Ο Χάρης Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το πρώτο δίδαγμα της κρίσης είναι ότι η αναβλητικότητα και η ατολμία είναι συνταγή που οδηγεί στην καταστροφή. «Το να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «ή να το σπρώχνουμε παρακάτω, είναι μια ανεύθυνη πράξη».

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Η  Κύπρος επανακτά την αξιοπρέπεια και κυριαρχία της»
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κατηγόρησε την κυβέρνηση Χριστόφια για «άρνηση πραγματικότητας και προσπάθεια να κρυφτούν τα προβλήματα κάτω από το χαλί», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη «έδωσε μια διαρκή μάχη να συγκρατήσει τις κορώνες του λαϊκισμού και των ηχηρών όχι». 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Σε κρίσιμη κατάσταση 52χρονος μετά από τροχαίο στην επαρχία Αμμοχώστου - Προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top