ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμος Αγίας Νάπας: Δημιούργησε πλεονάσματα 2 εκατομμυρίων με μείωση της φορολογίας!

Δήμος Αγίας Νάπας: Δημιούργησε πλεονάσματα 2 εκατομμυρίων με μείωση της φορολογίας!

Το «οικονομικό θαύμα» του Δήμου που κατάφερε να δημιουργήσει πλεονάσματα, χωρίς να αυξήσει τη φορολογία

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

Με πλεόνασμα δύο και πλέον εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Δήμου Αγίας Νάπας, συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από τις 3 Μαρτίου 2013, όταν στο αξίωμα του Δημάρχου Αγίας Νάπας, ανήλθε ο Γιάννης Καρούσος, ύστερα από τον αδόκητο θάνατο του τότε Δημάρχου Αντώνη Τσόκκου.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιάννης Καρούσος «μετά το θάνατο του πολύ αγαπητού Δημάρχου Αγίας Νάπας Αντώνη Τσόκκου, τη δική μου εκλογή στο αξίωμα και τη συνεργασία όλων των δημοτών και φορέων έχουμε πετύχει πάρα πολλά. Έχουμε νοικοκυρέψει το Δήμο Αγίας Νάπας, πήραμε το χαρακτηρισμό «αστικό κέντρο», βελτιώθηκε κατά πολύ η εικόνα μας, έχουμε κερδίσει τη δημιουργία αρκετών έργων, με διάφορες καινοτόμες ιδέες έχουμε βελτιώσει σημαντικά τη τουριστική εμπειρία, και δημιουργήσαμε νέα σημεία αναφοράς».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε ακόμα αποκαταστήσει τις αδικίες που υπήρχαν για το Δήμο Αγίας Νάπας από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων μέσω του δυναμισμού και της διεκδικητικότητας του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεργασία με τους κατοίκους. Ταυτόχρονα κτίσαμε γερά θεμέλια ιδιαίτερα στην οικονομική πτυχή, με σημαντική αύξηση εσόδων αλλά και πλεονασμάτων στο Δήμο χωρίς να αυξήσουμε φορολογίες, αλλά αντιθέτως τις έχουμε μειώσει».

Ο Δήμος Αγίας Νάπας συνέχισε «άρχισε να επιστρέφει στους δημότες του μέρος των εσόδων από τις παραλίες, εφαρμόζοντας ως πρώτο μέτρο τη πρόσφατη μείωση στους φόρους των σκυβάλων που αφορά την μόνιμη κατοικία της τάξης του 26% καθώς και στην δημιουργία έργων κοινής ωφελείας. Επίσης έχουν δημιουργηθεί 25 νέες θέσεις εργασίας τις οποίες έχουν καταλάβει δημότες της Αγίας Νάπας συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση της ανεργίας στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου».

Ερωτηθείς για τα οικονομικά του Δήμου Αγίας Νάπας, ο Δήμαρχος απάντησε πως τα έσοδα του Δήμου για το 2013 ήταν 11.460,014 ευρώ ενώ για το 2015 ανήλθαν στα 14.433,890. Τα έξοδα για το 2013 ήταν 10,657.542 ενώ για το 2015 ανήλθαν στα 11.836,169. Τα δάνεια που συνήψε ο Δήμος κατά το 2013 ήταν 6.278,627 και για το 2015 μειώθηκαν στα 5.530,983».

Το 2015 ο Δήμος Αγίας Νάπας είχε πλεόνασμα ύψους 2.597,721 ενώ το 2013 ήταν 802,472. Όσον αφορά τα έσοδα του Δήμου από την ενοικίαση κρεβατιών, ομπρελών και από άλλες δραστηριότητες τις οποίες διαχειρίζεται ο ίδιος ο Δήμος, το 2013 ήταν 702,395 ενώ το 2015 ανήλθαν στα 2.380,000.

Όσον αφορά τις παραλίες είπε ότι «με τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις παραλίες, υπάρχει ομοιομορφία  αφού από πέρσι αγοράστηκαν καινούρια κρεβατάκια και ομπρέλες στο ίδιο χρώμα. Ακόμα οι παραλίες είναι καθαρές και εύκολα προσβάσιμες στο κοινό, αφού δημιουργήθηκαν διάδρομοι και αρκετός ελεύθερος χώρος για τους επισκέπτες προκειμένου να τοποθετήσουν το δικό τους κρεβατάκι, ομπρέλα ή  πετσέτα και να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα».

 

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες «στο Δημοτικό Συμβούλιο, το προσωπικό του Δήμου αλλά και τους δημότες και εθελοντές που συμμετέχουν ενεργά στα κοινά  με προτάσεις και πρωτοβουλίες.  Διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε το όραμα μας μέσω του οποίου θα καταστήσουμε την Αγία Νάπα ως το καλύτερο και ποιο κοσμοπολίτικο Μεσογειακό τουριστικό θέρετρο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top