ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχωρεί η τιμή πετρελαίου στην Ασία

Υποχωρεί η τιμή πετρελαίου στην Ασία

Πτώση σημειώνουν την Δευτέρα οι τιμές πετρελαίου στην αγορά της Ασίας, μετά την άνοδο που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα και την απόφαση του Ιράν να μην ενταχθεί στις χώρες που πιθανόν θα προχωρήσουν σε πάγωμα της παραγωγής αργού πετρελαίου

Γύρω στις 8.20, ώρα Κύπρου, το αργό πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate (WTI), παράδοσης Απριλίου, υποχωρούσε 21 σεντ, στα $38,29 το βαρέλι και το Μπρεντ, συμβόλαια Μαΐου, σημείωνε πτώση 4 σεντ, στα $40,35.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση μεταξύ των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου μόνο τότε που η παραγωγή της θα φθάσει τα προ κυρώσεων επίπεδα, τα 4,0 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Η πραγματοποίηση της συνάντησης στις 20 Μαρτίου, στη Ρωσία, για να συζητηθεί "πάγωμα" της παραγωγής φαίνεται όλο και πιο απίθανη, εάν το Ιράν δεν συμμετέχει στις συνομιλίες, υπό την ηγεσία της Σαουδική Αραβία, μέλος του ΟΠΕΚ.

Ρωσία και Σαουδική Αραβία συγκάλεσαν την συνάντηση μετά την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής τον Ιανουάριο που αύξησε την προσφορά και οδήγησε τις τιμές πετρελαίου σε χαμηλά 13 ετών, στις 11 Φεβρουαρίου, με το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού να υποχωρεί στα $26,05 και το Μπρεντ κάτω από τα $30.

Ωστόσο, η αγορά πετρελαίου ανέκαμψε τις τελευταίες εβδομάδες, με το WTI να αγγίζει υψηλό τριών μηνών και το Μπρεντ να ξεπερνά το όριο των $41 την περασμένη Τετάρτη.

Την Παρασκευή, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας που εδρεύει στο Παρίσι, ανακοίνωσε πως οι τιμές μπορεί να έχουν βρει το χαμηλό τους μετά από 20 μήνες συνεχούς πτώσης.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top