ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Κύπρο ο χαμηλότερος ετήσιος πληθωρισμός στην ΕΕ

Στην Κύπρο ο  χαμηλότερος ετήσιος πληθωρισμός στην ΕΕ

Ο χαμηλότερος ετήσιος πληθωρισμός στην ΕΕ καταγράφηκε στην Κύπρο (-2,2% ) για το Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Αντιθέτως τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (1,1 %) , την Αυστρία και τη Μάλτα (1,0 %) .

Στη ζώνη του ευρώ, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν -0,2% το Φεβρουάριο του 2016, μειωμένος από το 0,3 % του Ιανουαρίου του 2016.

Το Φεβρουάριο του 2015, το ίδιο ποσοστό ήταν -0,3% . Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε επίσης στο -0,2% το Φεβρουάριο του 2016,  από το 0,3 %  που κατέγραψε τον Ιανουάριο .

Ένα χρόνο πριν το ποσοστό ήταν στο -0,3%. Το Φεβρουάριο του 2016 αρνητικά ετήσια ποσοστά συνολικά παρατηρήθηκαν σε δεκαπέντε κράτη μέλη. Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2016, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι κράτη μέλ , παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε έξι .

Η μεγαλύτερη αυξητική επίδραση στον ετήσιο πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ προήλθε από εστιατόρια και καφετέριες (0,13 ποσοστιαίες μονάδες) , τα ενοίκια ( 0,08 ποσοστιαίες μονάδες) και τα φρούτα ( 0,06 εκατοστιαίες μονάδες) , ενώ τα καύσιμα για μεταφορές ( -0,49 εκατοστιαίες μονάδες) , το πετρέλαιο θέρμανσης ( -0,24 pp) και το φυσικό αέριο ( -0,10 εκατοστιαίες μονάδες) είχαν τη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top