Η Άντρη μας έκανε περήφανους! Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής

Η Άντρη μας έκανε περήφανους! Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής

Οι άλλες δυο αθλήτριες Παναγιώτα Ανδρέου (68/75) και Κωνσταντίνα Νικολάου (67/75) τερμάτισαν στη 14η και 19η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 52 αθλήτριες του σκητ.

Για άλλη μια φορά σε παγκόσμια διοργάνωση, η πρωταθλήτρια στο σκητ γυναικών, Άντρη Ελευθερίου, σήκωσε στους ώμους της το κύρος και την αξιοπρέπεια της κυπριακής σκοποβολής και του κυπριακού αθλητισμού γενικότερα και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής 2016, γεγονός που ανεβάζει την Κύπρο στην πέμπτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, αναφέρει ανακοίνωση η ΣΚΟΚ.

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό (25+22+25) και με συνολικό αποτέλεσμα 72/75, πέρασε επικεφαλής στον ημιτελικό του αγωνίσματος της, μαζί με την Ταϊλανδέζα Σουτίγια Τζιουχαλοεμίντ.

Στον ημιτελικό πέρασαν, επίσης, τρεις Αμερικανίδες, οι Μόργκαν Κραφτ (71/75), Κίμπερλι Ροντ (70/75) και Καθαρίνα – Μόνικα Τζέικοπ (69/75), καθώς και η Ντάγκα Μπαρτέκοβα από τη Σλοβακία με επίσης 69/75.



Στον ημιτελικό η Άντρη είχε δυο απώλειες (14/16) όσες και οι Αμερικανίδες Κραφτ και Τζέικοπ, με τις οποίες αγωνίστηκε σε αγώνα «σιουτ οφ», για τις δυο θέσεις του μεγάλου τελικού.

Η Τζέικοπ αποχώρησε από το πρώτο ντουμπλέ (1/2) και αγωνίστηκε στο μικρό τελικό, όπου εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη Σλοβάκα Μπαρτέκοβα.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια στο μεγάλο τελικό είχε μια απώλεια στο δεύτερο βατήρα (15/16) και περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο, αφού η Αμερικανίδα Μόρκαν Κραφτ πέρασε αλώβητη τα 8 ντουμπλέ (16/16) και ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου.

Το αργυρό μετάλλιο της Άντρης Ελευθερίου είναι το πρώτο της ΣΚΟΚ στους αγώνες, γεγονός που ανεβάζει την Κύπρο στην πέμπτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

Στην πρώτη θέση του πίνακα βρίσκονται οι ΗΠΑ, με τρία μετάλλια (ένα από κάθε χρώμα), ενώ στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν η Ιταλία, η Ουκρανία και ο Λίβανος με ένα χρυσό η κάθε χώρα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE