ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Άντρη μας έκανε περήφανους! Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής

Η Άντρη μας έκανε περήφανους! Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής

Οι άλλες δυο αθλήτριες Παναγιώτα Ανδρέου (68/75) και Κωνσταντίνα Νικολάου (67/75) τερμάτισαν στη 14η και 19η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 52 αθλήτριες του σκητ.

Για άλλη μια φορά σε παγκόσμια διοργάνωση, η πρωταθλήτρια στο σκητ γυναικών, Άντρη Ελευθερίου, σήκωσε στους ώμους της το κύρος και την αξιοπρέπεια της κυπριακής σκοποβολής και του κυπριακού αθλητισμού γενικότερα και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής 2016, γεγονός που ανεβάζει την Κύπρο στην πέμπτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, αναφέρει ανακοίνωση η ΣΚΟΚ.

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό (25+22+25) και με συνολικό αποτέλεσμα 72/75, πέρασε επικεφαλής στον ημιτελικό του αγωνίσματος της, μαζί με την Ταϊλανδέζα Σουτίγια Τζιουχαλοεμίντ.

Στον ημιτελικό πέρασαν, επίσης, τρεις Αμερικανίδες, οι Μόργκαν Κραφτ (71/75), Κίμπερλι Ροντ (70/75) και Καθαρίνα – Μόνικα Τζέικοπ (69/75), καθώς και η Ντάγκα Μπαρτέκοβα από τη Σλοβακία με επίσης 69/75.



Στον ημιτελικό η Άντρη είχε δυο απώλειες (14/16) όσες και οι Αμερικανίδες Κραφτ και Τζέικοπ, με τις οποίες αγωνίστηκε σε αγώνα «σιουτ οφ», για τις δυο θέσεις του μεγάλου τελικού.

Η Τζέικοπ αποχώρησε από το πρώτο ντουμπλέ (1/2) και αγωνίστηκε στο μικρό τελικό, όπου εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη Σλοβάκα Μπαρτέκοβα.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια στο μεγάλο τελικό είχε μια απώλεια στο δεύτερο βατήρα (15/16) και περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο, αφού η Αμερικανίδα Μόρκαν Κραφτ πέρασε αλώβητη τα 8 ντουμπλέ (16/16) και ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου.

Το αργυρό μετάλλιο της Άντρης Ελευθερίου είναι το πρώτο της ΣΚΟΚ στους αγώνες, γεγονός που ανεβάζει την Κύπρο στην πέμπτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

Στην πρώτη θέση του πίνακα βρίσκονται οι ΗΠΑ, με τρία μετάλλια (ένα από κάθε χρώμα), ενώ στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν η Ιταλία, η Ουκρανία και ο Λίβανος με ένα χρυσό η κάθε χώρα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «Στόχος η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας»

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «Στόχος η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας»

«Στόχος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να υπάρχει συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, από το λιμάνι της Λάρνακας στη Λωρίδα της Γάζας», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top