Προσπαθούν να τα βρουν ΑΗΚ - Κυβέρνηση

Προσπαθούν να τα βρουν ΑΗΚ - Κυβέρνηση

Μέλη του ΔΣ της ΑΗΚ θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε μία προσπάθεια αποτροπής των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΗΚ.

Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 08:30 τη Δευτέρα (28/3), στο Προεδρικό, παρουσία και του αρμόδιου Υπουργού Γιώργου Λακκοτρύπη, σηματοδοτεί την έναρξη μιας μεσολαβητικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να αποτραπούν απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ.

Οι συντεχνίες της ΑΗΚ έχουν αποφασίσει όπως κατέλθουν σε απεργία διαρκείας από τις 6 Απριλίου, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της Αρχής σε έναν οργανισμό για την παραγωγή και ένα για τα δίκτυα. Οι συντεχνίες υποστηρίζουν πως θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην Αρχή να εφαρμόσει το σχέδιο λογιστικού και οικονομικού διαχωρισμού της ΑΗΚ, ο οποίος λειτουργεί ως καθετοποιημένος οργανισμός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Παρά τις εκτενείς απαντήσεις που έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς, σειρά ζητημάτων παραμένουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Ο τέως Πρόεδρος επιχείρησε να αντικρούσει τις αναφορές που αφορούν το δικηγορικό του γραφείο, τα ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη και τις πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών, ωστόσο ορισμένα ερωτήματα εξακολουθούν να προκαλούν συζητήσεις.