ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί είναι οι δύο μητροπολίτες-όμηροι του αεροπειρατή στην Κύπρο

Αυτοί είναι οι δύο μητροπολίτες-όμηροι του αεροπειρατή στην Κύπρο

Αυτοί ειναι οι δυο μητροπολίτες οι οποίοι βρέθηκαν όμηροι του αεροπειρατή στην Κύπρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 -Κύπρια σεξοβόμβα θέλει να παντρευτεί τον αεροπειρατή της Λάρνακας! Ψάχνει το τηλέφωνό του

-Σαϊφ Μουσταφά: Οικοδόμος, πατέρας 4 παιδιών και παππούς ο αεροπειρατής-Είχε χάσει το ένα του παιδί σε τροχαίο

-Αυτοί είναι οι δύο μητροπολίτες-όμηροι του αεροπειρατή στην Κύπρο

-Φεβρουάριος 1978: Η αεροπειρατεία στην Κύπρο που κατέληξε σε τραγωδία -Tι είχε συμβεί τότε

-Oι πρώτες δηλώσεις από επιβάτη της Εgypt Air: «Δεν καταλάβαμε ότι έγινε αεροπειρατεία» Ηλίθιος ο Αιγύπτιος δηλώνει αξιωματούχος

-Η selfie επιβάτη με τον αεροπειρατή στη Λάρνακα που κάνει το γύρο του κόσμου!

Ανάμεσα στους επιβάτες που κρατούσε ομήρους ο αεροπειρατής της πτήσης της Egypt Air ήταν και δύο Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Πρόκειται για τους Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνό και Επίσκοπο Νιτρίας Νικόδημος, ο οποίος χειροτονήθηκε χθες σε Επίσκοπο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το romfea.gr των δύο ιεραρχών λίγο μετά την αποβίβασή τους από το Airbus 320. Η περιπέτειά τους έληξε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Οι Μητροπολίτες είναι καλά στην υγεία τους.

Ποιοι είναι οι δύο Ιεράρχες:

Ο Σεβ.Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνός, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ν.Αφρικής (κατά κόσμον Φώτιος Παπανδρέου) εγεννήθη στη Ερμιόνη Αργολίδος το έτος 1957. Μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών του εισήχθη στο Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε πτυχία στις Πολιτικές Επιστήμες και στην Θεολογία. Στις τάξεις του ιερού κλήρου εισήλθε το 1987, χειροτονηθείς Διάκονος και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης. Διηκόνησε στην Ελλάδα και στην Αφρική ως εφημέριος, ιεροκήρυξ κατηχητής και ιεραπόστολος. Προταθείς υπό της Α.Θ.Μ. του Μακαρ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β΄ ως Επίσκοπος Γκάνας, εξελέγη παμψηφεί υπό της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου την 27η Οκτωβρίου 2004. Η εις Επίσκοπον χειροτονία του έγινε υπό του Σεπτού Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας την 30η Οκτωβρίου στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας. Την 7η Οκτωβρίου 2010 εξελέγη Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας.

Δεξιά ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και στην μέση ο Επίσκοπος Νιτρίας κ.Νικόδημος, δύο από τους επιβαίνοντες στην πτήση 

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Νιτρίας κ.Νικόδημος ( κατά κόσμον Νικόλαος Μπουλαξής) του Ιωάννου και της Ειρήνης, γεννήθηκε στις Εγγαρές της νήσου Νάξου την 30η Ιανουαρίου 1960. Από ηλικίας 14 ετών μετέβη εις Ιεροσόλυμα, όπου και απεφοίτησε της Πατριαρχικής Σχολής της Αγίας Σιών. Μετά το πέρας των Γυμνασιακών Σπουδών και σε ηλικία 17 ετών εκάρη Μοναχός μετονομασθείς εις Νικόδημον και εχειροτονήθη Διάκονος επί του Παναγίου Τάφου, Σεπτή Εντολή του Μακαριστού Πατριάρχου Ιεροσολύμων κυρού Βενεδίκτου Α΄, υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας κυρού Γερμανού. Διηκόνησε τον Μακαριστό Πατριάρχη μετά αφοσιώσεως, διά τρία συναπτά έτη, έως και της τελευτής του. Επίσης διηκόνησε τον διάδοχο Μακαριστό Πατριάρχη Ιεροσολύμων κυρό Διόδωρο, ως Αρχιδιάκονος, μέχρι της χειροτονίας του εις τον δεύτερον βαθμόν της Ιερωσύνης το έτος 1982. Από το έτος 1984 σπούδασε την Ιερά Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και απεφοίτησε το έτος 1988. Τον Μάιο του έτους 1990 μετέβη εις Ηνωμένας Πολιτείας Αμερικής, όπου και εκεί διηκόνησε επί τετραετίαν. Εις την Νότιο Αφρική αφίχθη τον Μάιο του έτους 1994 αναλαμβάνοντας Ιερατικώς Προιστάμενος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, μέχρι το έτος 1998 μεταβείς, Σεπτή Εντολή του Μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου Ζ,΄ εις την Ι. Μ. Καλής Ελπίδος όπου διηκόνησε ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος μέχρι τον Σεπτέμβρη 2000. Επιστρέψας εις την Ι. Μ. Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας το 2000 ανέλαβε καθήκοντα, ως Ιερατικώς Προιστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παντανάσσης μέχρι σήμερον. Σεπτή Εντολή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ανέλαβε καθήκοντα Πρωτοσυγκέλου της Ι.Μ. Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας το 2010. Προτάσει της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ η Ιερά Σύνοδος του Παλαιφάτου Πατριαρχείου, τον εξέλεξε Επίσκοπο Νιτρίας και Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας.

Την ώρα της χειροτονίας από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄

Με τους γονείς του κατά την χθεσινή χειροτονία του

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top