ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 60χρονος καταδικάστηκε σε θάνατο! Πυροβόλησε και σκότωσε τις δυο κόρες του

ΗΠΑ: 60χρονος καταδικάστηκε σε θάνατο! Πυροβόλησε και σκότωσε τις δυο κόρες του

Οι ένορκοι δεν έκαναν παραπάνω από είκοσι λεπτά να εκδώσουν την ετυμηγορία τους στο Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας εις βάρος του 60χρονου John Battaglia. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε θάνατο για την δολοφονία των δύο ανήλικων παιδιών του, της 9χρονης Mary Faith και της 6χρονης Liberty τον Μάιο του 2001.

Ο δολοφόνος είχε χωρίσει από την μητέρα των δύο κοριτσιών και η ίδια τον είχε κατηγορήσει στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία, ενώ εκείνη την περίοδο η γυναίκα είχε καταφύγει στην αστυνομία για να καταγγείλει την παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν εκδοθεί εις βάρος του πρώην συζύγου της.

Την ημέρα του φόνου τα δύο παιδιά ήταν με τον πατέρα τους. Εκείνος πήρε τηλέφωνο την μητέρα τους, Mary Jean Pearl και της άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή. Όταν η πρώην σύζυγός του πήρε το μήνυμα τον κάλεσε και εκείνος έδωσε το ακουστικό στην 9χρονη κόρη τους. «Μαμά γιατί θέλεις ο μπαμπάς να μπει στη φυλακή;», ακούστηκε η μικρή να ρωτά την μητέρα της και στη συνέχεια η 9χρονη φώναζε: «Όχι μπαμπά, σε παρακαλώ όχι, μην το κάνεις».



Ο δολοφόνος πυροβόλησε και σκότωσε τα δύο παιδιά ενώ το τηλέφωνο παρέμενε ανοιχτό και η μητέρα τους μπορούσε να ακούσει τους πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά των παιδιών της.

Η μητέρα των δύο κοριτσιών κάλεσε αμέσως την αστυνομία, που πήγε στο διαμέρισμα του δολοφόνου και βρήκε τις δύο αδελφούλες νεκρές, με πολλαπλά τραύματα από τους πυροβολισμούς. Ο δολοφόνος, μετά την αποτρόπαια πράξη του, πήγε σε μπαρ με την φίλη του και στη συνέχεια επισκέφθηκε studio τατουάζ, όπου, όπως δήλωσε, έκανε τατουάζ αναμνηστικό για τα παιδιά του. Στο συγκεκριμένο σημείο τον εντόπισε η αστυνομία και τον συνέλαβε.



Η θανατική ποινή επιβλήθηκε στον 60χρονο Battaglia, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας με απόφασή του την επανέφερε το 1976. Η εκτέλεση του θανατοποινίτη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ), αλλά την τελευταία στιγμή οι συνήγοροί του άσκησαν έφεση και δήλωσαν ότι δεν θα έπρεπε να επιβληθεί η ανώτατη των ποινών στον πελάτη τους καθώς πάσχει από διπολική διαταραχή

Πηγη: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top