ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου νωρίς το πρωί στις ασιατικές αγορές

Μείωση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου νωρίς το πρωί στις ασιατικές αγορές

Μείωση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, νωρίς σήμερα το πρωί, εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών για τη συνέχιση της υπερπροσφοράς πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, αλλά και την ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου.

Η τιμή του βαρελιού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του πετρελαίου τύπου Brent διεθνούς προέλευσης, μειώθηκε κατά 27 σεντς στα 40,06 δολ το βαρέλι.

Οι τιμές για τα συμβόλαια του Μαίου που έληξαν χθες, σημείωσαν ανοδική διόρθωση κατά 34 σεντς στα 39,60 δολ το βαρέλι. Η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε αύξηση 6% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, μετά την αύξηση κατά 15% που είχε καταγράψει στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Οι τιμές στα συμβόλαια μηνός για το αμερικανικό αργό σημείωσαν μείωση κατά 25 σεντς στα 38,09 δολ το βαρέλι, μετά την ανοδική διόρθωση που κατέγραψαν κατά 2 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 4% την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου καταγράφοντας την πρώτη αύξηση για φέτος, μετά την ανοδική πορεία τους κατά 25% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Οι συνεδριάσεις χαρακτηρίζονται από το μικρό όγκο των συναλλαγών, καθώς ενισχύεται η ανησυχία για τη συνέχιση της υπερπροσφοράς πετρελαίου στις διεθνείς αγορές κι ενώ αναμένεται η πετρελαϊκή διάσκεψη στη Ντόχα του Κατάρ, που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top