ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα μείον 289 εκ. η περιουσία της CYTA – Οφείλεται (και) στις κομπίνες με το ταμείο συντάξεως

Στα μείον 289 εκ. η περιουσία της CYTA – Οφείλεται (και) στις κομπίνες με το ταμείο συντάξεως

Μείωση κατά 289 εκ. στα περιουσιακά στοιχεία της CYTA για το 2015.

Αυτό καταδεικνύεται από τους μη ελεγμένους λογαριασμούς του ημικρατικού οργανισμού, που παρείχε η Αρχή στην Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων στις 17 Μαρτίου του 2016.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος» στην σαββατιάτική του έκδοση (02/04) η καθαρή περιουσία της CYTA την τελευταία 5ετία είχε ως εξής:
*891,6 εκ. το 2011
*912,2 εκ. το 2012
*937,6 εκ. το 2013
*668,9 εκ. το 2014
*648,4 εκ. το 2015 βάσει των μη ελεγμένων λογαριασμών

Με βάσει πάντα τα όσα γράφει η συνάδελφος Ελευθερία Παϊζάνου η CYTA αποδίδει την μείωση της περιουσιακής της θεσης από το 2013 (που ήταν περίπου 938 εκ. ευρώ), στα 669 εκ. το 2014, στη ζημιά των 286 εκατομμυρίων που αναγνωρίστηκε το 2014 λόγω του ελλείμματος στο ταμείο συντάξεως, αλλά και στο μέρισμα των 30,6 εκατουμμυρίων που πληρώθηκε στην κυβέρνηση.

Θυμίζουμε ότι έχουν γίνει όργια με το ταμείο συντάξεων. Πέραν από την υπόθεση της Δρομολαξιάς, υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις.  Χαρακτηριστικά παραδείγματα το Mall of Lakatamia, έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ταμείο συντάξεων της CYTA (από πού κι ως πού ένα ταμείο συντάξεων να χρηματοδοτεί;) με το αστρονομικό ποσό των 30 εκατομμυρίων.  Έργο το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί και παίρνει συνεχώς παρατάσεις!
Να μην ξεχάσουμε και το ακίνητο της οδού Εσπερίδων. Το ταμείο συντάξεων αγόρασε οικόπεδο για τα διπλάσια λεφτά απ΄ όσα άξιζε μαζί με την επένδυση που έγινε σ΄ αυτό…

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιορτή της Δημοκρατίας: Η ιστορία των Δημοτικών Εκλογών - Οι Δήμοι, οι εκλεγέντες και η σημερινή μεταρρύθμιση

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε πριν πάμε στην κάλπη - Οι ώρες, ο τρόπος ψηφοφορίας και το εκλογικό δικαίωμα

Ευρωεκλογές στην Κύπρο: Timeline από το 2004 μέχρι σήμερα - Τα κόμματα και οι συνδυασμοί



LIVE - Εκλογές 2024: Η μάχη κομμάτων και υποψηφίων για Ευρώπη και τοπική αυτοδιοίκηση - Όλες οι εξελίξεις

LIVE - Εκλογές 2024: Η μάχη κομμάτων και υποψηφίων για Ευρώπη και τοπική αυτοδιοίκηση - Όλες οι εξελίξεις

Στις 7:00 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες με οκτώ ταυτόχρονες εκλογικές αναμετρήσεις. Από τη σημερινή διαδικασία θα αναδειχθούν οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές, οι Πρόεδροι των πέντε Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, οι επικεφαλής των 20 νεοσύστατων δήμων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη κοινοτικών συμβουλίων και μέλη σχολικών εφορειών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διεκδίκηση έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο από ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ και τον youtuber/tik toker Φειδία Παναγιώτου, όπως και ποιο από τα κόμματα θα ανέβει στην τρίτη θέση σε ποσοστά πίσω από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Σημειώνεται επίσης η πρώτη συμμετοχή σε εκλογική αναμέτρηση του νεοϊδρυθέντος κόμματος, Volt Κύπρου. To ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top