ΚΟΣΜΟΣ

Δεκαοκτώ Αρμένιοι στρατιώτες νεκροί στα σύνορα του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Δεκαοκτώ Αρμένιοι στρατιώτες νεκροί στα σύνορα του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Δεκαοκτώ Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατά μήκος των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, θύλακα που διεκδικούν από το 1994 το Μπακού και το Γερεβάν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν.

"Από την πλευρά μας, 18 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περί του 35 τραυματίσθηκαν", δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας σε τηλεοπτική μετάδοση, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι στρατιώτες ανήκουν στον τακτικό στρατό της Αρμενίας ή στις στρατιωτικές δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που υποστηρίζει το Γερεβάν.

Νωρίτερα, το Μπακού είχαν ανακοινώσει ότι 12 Αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στη διάρκεια ασυνήθιστης έντασης συγκρούσεων στον διαφιλονικούμενο θύλακα, κατά τις οποίες "δύο στρατηγικής σημασίας λόφοι και ένα χωριό" στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακατελήφθησαν από τις αζερικές δυνάμεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top