ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδιαίτερα αισιόδοξος ο Χούρικαν, αν και μίλησε για αποτυχία στο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης

Ιδιαίτερα αισιόδοξος ο Χούρικαν, αν και μίλησε για αποτυχία στο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης

Την ικανοποίησή του για την συμφωνία της Τράπεζας Κύπρου να πωλήσει την Kermia Hotels Ltd και παρακείμενη γη (στην Aesara Investment Ltd), εξέφρασε ο Τζον Χούρικαν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του τραπεζικού οργανισμού κλήθηκε να μιλήσει γι΄ αυτή την εξέλιξη στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την Πορεία Χριστοδούλας.

Πιο συγκεκριμένα την χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία για την Τράπεζα Κύπρου.

Αισιόδοξος
Πάντως, γενικά έδειξε ικανοποιημένος με την πορεία της κυπριακής οικονομίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι η κυβέρνηση πράττει τα δέοντα για ανάκαμψη.
Ευχήθηκε, επίσης, όπως οι νέοι βουλευτές να είναι καλύτερα καταρτισμένοι οικονομικά.

Χρηματιστήριο Λονδίνου
Μίλησε και για την αίτηση της Τράπεζας Κύπρου για ένταξη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, χαρακτηρίζοντάς την ως μια στρατηγική κίνηση από την οποία θα βγει ιδιαίτερα κερδισμένη η Τράπεζα. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι δεν θα αποχωρήσει η τράπεζα από το Χρηματιστήριο  Αξιών Κύπρου, αλλά απ΄ αυτό της Ελλάδας.

Απέτυχε το σχέδιο
Παραδέχθηκε ότι το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης της Τράπεζας Κύπρου δεν πέτυχε και πρόσθεσε ότι εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις.

Έκλεισε πόρτα σε ΕΤΥΚ
Επιπλέον έκλεισε την πόρτα στην ΕΤΥΚ, καθώς απαντώντας σε ερώτημα για το συνδικαλιστικό σώμα των τραπεζικών υπαλλήλων και το σχέδιο που πρότεινε στην Alpha Bank, είπε πως «εμείς έχουμε τους δικούς μας σχεδιασμούς».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top