ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

52 εκατομμύρια ευρώ από την Κομισιόν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά των μεταναστών

52 εκατομμύρια ευρώ από την Κομισιόν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά των μεταναστών

Πενήντα δυο εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα στο 2016, για τα παιδιά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα τα παιδιά των μεταναστών, διαθέτοντας στην πράξη το 4% του προϋπολογισμού ανθρωπιστικής βοήθειας στην Εκπαίδευση.

Η χρηματοδότηση αφορά περί τα 2.300.000 παιδιά σε 42 χώρες, σε όλο τον κόσμο, και θα προορίζεται για περιοχές όπου τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μην πάνε στο σχολείο ή να διακόψουν τις σπουδές τους: Μέση Ανατολή (ιδίως Συρία και Ιράκ), Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Αφρική, Ασία, Ουκρανία, Κεντρική Αμερική και Κολομβία.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα χρήματα θα πάνε στις παρακάτω χώρες: Αφγανιστάν, Αρμενία, Γεωργία, Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Τσαντ, Νίγηρα, Νιγηρία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Κολομβία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Τζιμπουτί, Ισημερινό, Αίγυπτο, Ελ Σαλβαδόρ, Αιθιοπία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ινδία, Ιράν, Ιράκ, Κένυα, Λίβανο, Λιβύη, Μαδαγασκάρη, Μάλι, Μαυριτανία, Μιανμάρ, Πακιστάν, Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, Φιλιππίνες, Σομαλία, Δημοκρατία του Νοτίου Σουδάν, Σουδάν, Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, Τανζανία, Μπουρούντι, Ρουάντα, Ουγκάντα, Ουκρανία και Υεμένη.

Θα τα διαχειριστούν οι οργανώσεις ACTED, Adra, Concern Worldwide, COOPI Cooperazione Internazionale, Croix Rouge, DanChurchAid, Danish Refugee Council (DRC), Finn Church Aid (FCA), Handicap International, HOPE`87, International Medical Corps, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC), Lutheran World Federation, Νορβηγικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες, Plan International, Plan Spain, SOS Kinderdorf, Save the Children, Terre des Hommes, Triangle, Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και War Child.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε σχετικά πως : "Σήμερα, εκπληρώνουμε και υπερβαίνουμε τη δέσμευσή μας να τετραπλασιάσουμε τη στήριξή μας στην εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από 1% σε 4% του προϋπολογισμού ανθρωπιστικής βοήθειας, από 11 εκατ. ευρώ το 2015 σε 52 εκατ. ευρώ το 2016.

"Η επένδυση σήμερα στην εκπαίδευση για τα παιδιά που έχουν παγιδευτεί σε εμπόλεμες περιοχές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σημαίνει αντιμετώπιση του κινδύνου απώλειας μιας γενιάς και επένδυση για το μέλλον. Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα. Χαιρετίζω επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις επιτυχείς προσπάθειές του να εξασφαλίσει πρόσθετα κονδύλια της ΕΕ για τη δράση αυτή, καθώς και για τη συνεχή υποστήριξή του. Καλώ σήμερα όλους τους χορηγούς ανθρωπιστικής βοήθειας να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας", πρόσθεσε .

Με τη χρηματοδότηση που παρέχεται σήμερα θα ενισχυθεί η πρόσβαση στην εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την ενημέρωση ως προς τους κινδύνους από τις νάρκες, την απόκτηση δεξιοτήτων για την καθημερινή ζωή, την επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και η πρόσβαση σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Για τα παιδιά προβλέπεται επίσης η παροχή σχολικών ειδών και η δημιουργία νέων σχολικών εγκαταστάσεων. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι πάροχοι φροντίδας θα επωφεληθούν από τις δυνατότητες κατάρτισης.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι έως σήμερα, έχουν διατεθεί άνω των 23 εκατ. ευρώ για έργα εκπαίδευσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των συνεισφορών ύψους 500.000 ευρώ του Λουξεμβούργου και 250.000 ευρώ της Αυστρίας το 2014. Πάνω από 1.519.000 παιδιά σε 26 χώρες έχουν επωφεληθεί μέχρι στιγμής από αυτά τα ποσά. Με το επιπλέον ποσό των 52 εκατ. ευρώ που αποδεσμεύθηκε το τρέχον έτος, πάνω από 3.800.000 παιδιά σε 46 χώρες θα έχουν λάβει βοήθεια έως το τέλος του 2016.

Πηγή — ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top