ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές στη συνθήκη αποφυγής διπλής φορολογίας Ουκρανίας – Κύπρου

Αλλαγές στη συνθήκη αποφυγής διπλής φορολογίας Ουκρανίας – Κύπρου

Αλλαγές στη συνθήκη αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο ανακοίνωσε η Ουκρανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tax-news.com, το αναθεωρημένο κείμενο κλείνει μια τρύπα που επέτρεπε σε εισοδήματα από ακίνητη περιουσία στην Ουκρανία να εξαιρούνται από τη φορολογία στη χώρα. Το εισόδημα που λαμβάνεται από κάτοικους Κύπρου από την πώληση μετοχών ή άλλων εταιρικών δικαιωμάτων θα υπόκειται σε φορολογία στην Ουκρανία, αν πέραν του 50% της αξίας του εισοδήματος συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με ακίνητη ιδιοκτησία που βρίσκεται στην Ουκρανία.

Το ελάχιστο τέλος σε μερίσματα αυξάνεται από τα 2% στα 5%. Αυτό το χαμηλό τέλος ισχύει όταν ο λήπτης του μερίσματος κατέχει πέραν του 20% ή περισσότερο των μετοχών στην εταιρεία που διανέμει το μέρισμα και επένδυσε τουλάχιστον 100.000 ευρώ προκειμένου να αποκτήσει αυτή τη συμμετοχή. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύει φορολογικός συντελεστής 10%.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η τροποποίηση κατατέθηκε στην ουκρανική βουλή για έγκριση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top