Κυπριακή λίστα Λαγκάρντ: Από εβδομάδα ο έλεγχος για τα νομικά πρόσωπα

Κυπριακή λίστα Λαγκάρντ: Από εβδομάδα ο έλεγχος για τα νομικά πρόσωπα

Ποιες οι εντολές που έδωσε ο Έφορος Φορολογίας για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Της Ματίνας Ζησιάδου

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της  λίστας Λαγκάρντ, έφερε η περάτωση της ενδουπηρεσιακής σύσκεψης του Τμήματος Φορολογίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα σταλούν οι φάκελοι με τις υποθέσεις στη Νομική Υπηρεσία για να εξεταστεί το κατά πόσο υπάρχουν νομικές υποθέσεις, όσον αφορά τα 88 φυσικά πρόσωπα της λίστας.

Από την άλλη, δόθηκαν οδηγίες στο προσωπικό, όπως την προσεχή Δευτέρα (18/4) να ξεκινήσει ο έλεγχος των 116 εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας. Ο έλεγχος αφορά στις καταθέσεις των εταιρειών στην ελβετική τράπεζα HSBC κατά την περίοδο 2003-2004.

Τέλος ο Έφορος Φορολογίας, Γιάννης Τσαγγάρης, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι σύντομα θα έχει συνάντηση στη Βαρκελώνη με τον δημιουργό της λίστας Λαγκάρντ, ο οποίος και θα του δώσει επιπρόσθετα στοιχεία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

Στην πολιτική, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις διακηρύξεις περί ενότητας, υπάρχει πάντοτε και η αριθμητική. Και στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές μέτρησαν τα κουκιά τους, προτού η Αννίτα Δημητρίου ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του 2028.