Συνάντηση Γιούνκερ - Αβέρωφ: « Κάνουμε μία ανασκόπηση της κατάστασης στην Κύπρο»

Συνάντηση Γιούνκερ - Αβέρωφ: « Κάνουμε μία ανασκόπηση της κατάστασης στην Κύπρο»

Η οικονομία και το Κυπριακό απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης, στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο Πρόεδρος Γιούνκερ συνεχάρη την Κύπρο για την επιτυχία της για την έξοδο από το μνημόνιο, ενώ επανέλαβε ακόμα μία φορά το προσωπικό του ενδιαφέρον και την στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

«Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία ανασκόπηση της κατάστασης στην Κύπρο, και για την οικονομία αλλά και για την πορεία των διαπραγματεύσεων», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της ε/κ πλευράς «πως επιθυμούμε λύση του Κυπριακού, δεδομένου όμως ότι η Τουρκία, θα σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα μπορέσουμε να πετύχουμε τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές και το διεθνές δίκαιο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία καταγγέλλει το παράνομο μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, έστειλε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ κα Μαρία Μιχαήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE