ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και δεύτερος «Big Brother» από την Αστυνομία Κύπρου! Πώς υπερσύγχρονο drone θα παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα

Και δεύτερος «Big Brother» από την Αστυνομία Κύπρου! Πώς υπερσύγχρονο drone θα παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα

Σε επενδύσεις που αφορούν νέες τεχνολογίες παρακολούθησης φαίνεται ότι προχωρεί η Αστυνομία Κύπρου, αφού μετά τα 10 νέα περιπολικά τα οποία είναι εξοπλισμένα με το κινητό ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων, έρχεται και υπερσύχρονο drone.

 Συγκεκριμένα σύμφωνα  με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η Αστυνομία θα εξοπλιστεί με υπερσύγχρονο drone το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γνωρίζουμε.

 Πρόκειται για ένα πτητικό μέσο αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ το οποίο θα παρακολουθεί και θα καταδιώκει υπόπτους μέχρι και 30 χλμ επί μια ώρα με τον χειριστή να έχει εικόνα της καταδίωξης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στόχος του μη επανδρωμένου μέσου θα είναι η πάταξη της εγκληματικότητας αλλά παράλληλα και ο έλεγχος των αυτοκινητόδρομων σε περιπτώσεις που υπάρχει πυκνή τροχαία κίνηση ή κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Το υπερσύγχρονο drone αναμένεται να βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας τους επόμενους μήνες μαζί με τα 10 νέα περιπολικά με ειδικές κάμερες όπου θα αναγνωρίζουν πινακίδες ενώ παράλληλα θα μεταδίδουν εικόνα και ήχο στα κέντρα ελέγχου. 

Διαβάστε επίσης:

Δεν θα γλυτώνει κανείς από το «μάτι» της Αστυνομίας Κύπρου – Στους δρόμους ο «Big Brother» - VIDEO

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top