Χάσικος: Ζητά τον άμεσο τερματισμό της σύμβασης της Κοινοπραξίας Enviroplan A.Ε. – Kocks Consult GmbH

Χάσικος: Ζητά τον άμεσο τερματισμό της σύμβασης της Κοινοπραξίας Enviroplan A.Ε. – Kocks Consult GmbH

Τον άμεσο τερματισμό της σύμβασης της Κοινοπραξίας ENVIROPLAN A.Ε. – KOCKS CONSULT GmbH, ζητά το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με την οποίαν του ζητά να γνωματεύσει κατά πόσο είναι εφικτό να προχωρήσουμε στον άμεσο τερματισμό του συμβολαίου της Εταιρείας ENVIROPLAN Α.Ε., η οποία συμμετέχει στην Κοινοπραξία Συμβούλων, για το έργο κατασκευής Μονάδας ΟΕΔΑ και ΣΜΑ Επαρχίας Λεμεσού.

Όπως σημειώνει στην επιστολή ο κ. Χάσικος, ο άμεσος τερματισμός ζητείται ενόψει του γεγονότος ότι ο Διευθυντής της εν λόγω εταιρείας, Θεοφάνης Λώλος τελεί υπό κράτηση σε σχέση με τις διερευνώμενες υποθέσεις των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, καθώς και των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για τα όσα φέρεται να έχει καταθέσει στους ανακριτές της υπόθεσης σε σχέση με το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της δωροδοκίας.

Στην επιστολή του, ο ΥΠΕΣ εκφράζει την παράκληση όπως έχει τη γνωμάτευσή του ΓΕ το συντομότερο δυνατό, λόγω της ιδιάζουσας φύσης των υπό ποινική διερεύνηση αδικημάτων και του δημόσιου ενδιαφέροντος, που έχει προκληθεί σε σχέση με πράξεις και ενέργειες που αφορούν στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Επαφές στην Κύπρο, μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και οι Πρόεδροι των πολιτικών ομάδων, ενόψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων θα έχουν και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE