ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζουν μετά το Πάσχα οι εκποιήσεις! «Στο σφυρί» ,μεταξύ άλλων, 4 ξενοδοχεία και 31 κατοικίες

Αρχίζουν μετά το Πάσχα οι εκποιήσεις! «Στο σφυρί» ,μεταξύ άλλων, 4 ξενοδοχεία και 31 κατοικίες

Στο «σφυρί» ετοιμάζονται να βγάλουν οι τράπεζες 396 ακίνητα, η αγοραία αξία των οποίων αγγίζει τα €88.000.000 ευρώ ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, όπως διαβάζουμε σε σημερινό (21/4) άρθρο του «Φιλελεύθερου»

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, το οποίο υπογράφει η συνάδελφος Ελευθερία Παϊζάνου ήδη οι τράπεζες έστειλαν ειδοποίηση στους ενυπόθηκους οφειλέτες, για πρόθεση πώλησης των ακινήτων τους, με τα ακίνητα να βγαίνουν στο «σφυρί» αμέσως μετά το Πάσχα.

Στον κατάλογο των εκποιήσεων περιλαμβάνονται 43 εμπορικά ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων γραφείων, καταστημάτων, εργοστασίων και κτηνοτροφικών μονάδων αξίας €24,7 εκατ., καθώς και τέσσερα ξενοδοχεία με αγοραία αξία €4,8 εκατ. Υπό εκποίηση θα τεθούν ακόμα 53 οικόπεδα αξίας €10,6 εκατ., 263 αγροτεμάχια και άλλα τεμάχια γης αξίας €38,5 εκατ. και δύο περιπτώσεις άλλης περιουσίας ύψους €2,1 εκατ. 

Θα εκποιηθούν επίσης 31 κατοικίες ή διαμερίσματα τα οποία είναι υπό ανέγερση ή έτοιμα, με την αγοραία τους αξία να φτάνει τα €7,9 εκατ.

Η διαδικασία πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου, σύμφωνα με τον νόμο για τις εκποιήσεις, μπορεί να ξεκινήσει όταν το ενυπόθηκο χρέος έχει καταστεί μη πληρωτέο και υπάρχουν καθυστερήσεις πέραν των 120 ημερών.

Σημειώνεται παράλληλα στο δημοσίευμα ότι σύμφωνα με ενημερωτική επιστολή της Διοικητριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, προς τη Βουλή, στις εκποιήσεις δεν περιλαμβάνονται περιπτώσεις κύριας κατοικίας. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top