ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΓΕΙΑ: Αποσύρθηκε αγωγή για παράνομη υπεραγορά με τις ευλογίες Ακουρσιώτη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΕΓΕΙΑ: Αποσύρθηκε αγωγή για παράνομη υπεραγορά με τις ευλογίες Ακουρσιώτη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Καταγγελίες για σκανδαλώδη στάση από πλευράς Δημάρχου Πέγειας και δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι επιτρέπουν παράνομη λειτουργία υπεραγοράς στην περιοχή.

Του Φάνη Μακρίδη

Πρόκειται για την υπεραγορά «Filippos» στην Πέγεια, που παρά το γεγονός ότι εδώ και περίπου επτά χρόνια λειτουργεί κατά παράβαση της νομοθεσίας, φέρεται να τυγχάνει ευνοιοκρατικής μεταχείρισης.

Όπως μας καταγγέλθηκε, σκανδαλωδώς ο Δήμαρχος Νεόφυτος Ακουρσιώτης και δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν πρόσφατα να αποσύρουν τις αγωγές σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας Philippos Supermarket Ltd.

Κατάσταση που προκαλεί ανισορροπίες, καθώς πολλοί μαγαζάτορες στην Πέγεια που έχουν εκδώσει όλες τις απαραίτητες άδειες με το ανάλογο κόστος, βλέπουν κάποιον που δεν έχει κάνει τα δέοντα, να τυγχάνει ευνοιοκρατικής μεταχείρισης.

Όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, στις αρχές Μαρτίου, ο ιδιοκτήτης της υπεραγοράς κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο μέσω επιστολής του να αποσυρθούν οι δυο σε βάρος του αγωγές (η μια εκ των δυο υποθέσεων επρόκειτο να εκδικαστεί τον Μάρτιο), προκειμένου η διαδικασία που (όπως υποστήριξε) άρχισε για αδειοδότηση να μην ακυρωθεί.

Δημοτικός Σύμβουλος που διαφώνησε, διατύπωσε τη θέση ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είχε κάνει στο παρελθόν δεσμεύσεις για απομάκρυνση κατασκευών μεταξύ υπεραγοράς και διπλανού κτηρίου (παράνομη επέκταση), οι οποίες όπως είπε δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Τελικά, αποφασίστηκε να δοθεί άφεση αμαρτιών. Ο Δήμαρχος και τρία μέλη του δημοτικού συμβουλίου ψήφισαν θετικά ώστε να αποσύρουν την αγωγή που επρόκειτο να εκδικαστεί στις 9 Μαρτίου, υπό τον όρο σε ένα έτος η εταιρεία να εξασφαλίσει άδεια κατά παρέκκλιση για τις προσθήκες και μετατροπές στον χώρο.

Σημειώνεται ότι η Υπεραγορά πέραν του γεγονότος ότι δεν κατέχει τις απαραίτητες πολεοδομικές άδειες, δεν έχει άδεια ούτε από άλλες υπηρεσίες (έλεγχος ασφαλείας κ.α.).

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top