ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημητριάδης: Στις προτεραιότητες η βιώσιμη ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας

Δημητριάδης: Στις προτεραιότητες η βιώσιμη ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας

Η βιώσιμη ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας αποτελεί μια από τις κύριες προτεραιότητες της Κυπριακής Κυβέρνησης και το Υπουργείο Μεταφορών θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της σημαίας μας και του ναυτιλιακού τομέα, ανέφερε το απόγευμα ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, χαιρετίζοντας την 27η Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ), στη Λεμεσό.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Δημητριάδης είπε πως η συνεισφορά και στήριξη του ΚΝΕ στα θέματα της ναυτιλίας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και χαίρει εκτίμησης από την Κυβέρνηση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ειδική μελέτη για το μέλλον της κυπριακής ναυτιλίας που ετοιμάστηκε και ολοκληρώθηκε το 2015 από το Υπουργείο.
 
Η μελέτη αυτή, συνέχισε, προτείνει μέτρα που θα ενδυναμώσουν τον κυπριακό εμπορικό στόλο και τον ναυτιλιακό μας τομέα και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα και οι προτάσεις της μελέτης εξετάζονται, ενώ ήδη τρεις ομάδες εργασίας ειδικών, τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, ασχολούνται για την προώθηση και εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων.
 
Αυτές οι ομάδες εργασίες, σύμφωνα με τον κ.Δημητριάδη, εργάζονται εντατικά τους τελευταίας μήνες και κάποιες από τις εισηγήσεις τους έχουν ήδη υιοθετηθεί, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως εντός του 2016 το στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο θα έχει πλήρως εφαρμοστεί και τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα ορατά σε όλους.
 
"Στόχος μας για το μέλλον είναι να διασφαλίσουμε και να αναπτύξουμε ακόμη περαιτέρω το ρόλο μας στην παγκόσμια ναυτιλία και να προσφέρουμε επαρκείς συνθήκες για μια βιώσιμη ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα της Κύπρου", είπε, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα του ότι η αποτελεσματική και επιτυχής εφαρμογή της νέας στρατηγικής για τη ναυτιλία θα διευρύνει τους ορίζοντες της και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης σε νέες αγορές.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θέμης Παπαδόπουλος, ανέφερε στο δικό του χαιρετισμό ότι στις δύσκολες στιγμές που έζησε ο τόπος μας, το Κυπριακό ναυτιλιακό επιχειρησιακό και φορολογικό καθεστώς και η κυπριακή σημαία, παρέμειναν συμπαγή και πολύ ανταγωνιστικά, ενώ συνεχίστηκε η εμπιστοσύνη προς την Κύπρο και το νηολόγιο της.
 
Ανέφερε δε ότι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και επένδυση σε βασικά συστατικά, όπως η εισαγωγή νέων μηχανισμών για τη διασφάλιση του τομέα και η περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του, είναι απαραίτητη και ότι, προς αυτή την κατεύθυνση, το ΚΝΕ θεωρεί πως εάν υλοποιηθούν οι σημαντικές διαρθρωτικές εισηγήσεις και πολιτικές που έχει προτείνει, η προοπτική για μια ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη της ναυτιλίας μας είναι και απτή και εφικτή.
 
"Με την επίτευξη αυτού του στόχου η ναυτιλία θα είναι επίσης σε θέση να παίξει ηγετικό ρόλο για μια νέα οικονομική ανάπτυξη στην Κύπρο", είπε ο κ.Παπαδόπουλος.
 
Στο πλαίσιο των εργασιών της 27ης ΓΣ του ΚΝΕ, ο Θέμης Παπαδόπουλος τίμησε τον επί 6 συναπτά έτη τέως Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, captain Eugen Adami.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top