ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση οδηγίας για την ασφάλεια της εργασίας στον τομέα της αλιείας καταθέτει η Κομισιόν

Πρόταση οδηγίας για την ασφάλεια της εργασίας στον τομέα της αλιείας καταθέτει η Κομισιόν

Πρόταση οδηγίας για την ασφάλεια της εργασίας στον τομέα της αλιείας καταθέτει την Παρασκευή η Κομισιόν μετά από συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.

Η προτεινόμενη οδηγία θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των αλιέων διαβίωσης και εργασίας. Περιλαμβάνει τις ελάχιστες απαιτήσεις για:

Εργασίες επί του πλοίου ( π.χ. ελάχιστη ηλικία , ιατρικό πιστοποιητικό , στοιχεία της σύμβασης εργασίας )

Όρους υπηρεσίας ( όρια του χρόνου εργασίας , δικαίωμα επαναπατρισμού )

Διαμονή και φαγητό

Επαγγελματικής ασφάλειας και προστασίας της υγείας , συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης επί του πλοίου και στην ξηρά


Το 2013 , οι κοινωνικοί εταίροι της ΕΕ στον τομέα της αλιείας κατέληξαν σε συμφωνία , η οποία πρότεινε να ευθυγραμμιστεί η νομοθεσία της ΕΕ με την «Σύμβαση Εργασίας σε αλιευτικά " του 2007 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ( ΔΟΕ ) . Μόλις εγκριθεί από το Συμβούλιο, η εν λόγω οδηγία θα εφαρμόσει τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων , η οποία προβλέπει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των αλιέων της ΕΕ .

Η Επίτροπος για την Απασχόληση , τις Κοινωνικές Υποθέσεις Marianne Thyssen , δήλωσε σχετικά πως : “η Προστασία των εργαζομένων μας και η ευημερία τους αποτελεί προτεραιότητα για την Κομισιόν Juncker . Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στην ΕΕ εργάζονται στον κλάδο της αλιείας , συχνά κάτω από δύσκολες περιστάσεις, στη θάλασσα. Το ποσοστό των ατυχημάτων και τραυματισμών μπορεί να είναι 15 φορές υψηλότερο σε σύγκριση με άλλους τομείς . Η σημερινή πρόταση θα συμβάλει στη μείωση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι αλιείς στην εργασία τους”.

Ο Επίτροπος για το Περιβάλλον, την Αλιεία και θαλάσσιες υποθέσεις , Karmenu Vella , δήλωσε : " Η ΕΕ είναι πρωτεργάτης στον παγκόσμιο αγώνα κατά των παράνομων αλιευτικών δραστηριοτήτων. Η σημερινή πρόταση θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των αλιέων στη θάλασσα , μειώνοντας τα κίνητρα για παράνομη αλιεία και να εξασφαλίζοντας μια υγιή και βιώσιμη αλιευτική βιομηχανία που εξακολουθεί να προσελκύει έμπειρους και εξειδικευμένους εργαζόμενους . "

Επιπλέον , η εφαρμογή της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων στη νομοθεσία της ΕΕ αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα για τις τρίτες χώρες να επικυρώσουν τη Εργασίας της ΔΟΕ του 2007 για την Αλιείας . Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης αλιείας, σημειώνει η Κομισιόν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top