ΚΟΣΜΟΣ

Μοσκοβισί: Δεν είμαστε σε κρίση με την Ελλάδα, καμία σχέση με το 2015,

Μοσκοβισί: Δεν είμαστε σε κρίση με την Ελλάδα, καμία σχέση με το 2015,

Η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, ήταν συμφωνία έναντι όλων, τόνισε ο Επίτροπος Μοσκοβισί, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις ελληνικές διαπραγματεύσεις και το επικείμενο Eurogroup της 9ης Μαΐου, κατά την παρουσίαση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και πως “δεν είμαστε στο 2015, δεν είμαστε σε καθεστώς κρίσης”. Σημείωσε ότι οι προβλέψεις για ανάπτυξη στην Ελλάδα θα υλοποιηθούν μόνο αν υπάρξει θετική κατάληξη στην αξιολόγηση που τρέχει και πως έχει πραγματοποιηθεί ήδη μεγάλη πρόοδος - και πως δεν επηρεάζονται οι συζητήσεις από τις σημερινές προβλέψεις.

Ο Eπίτροπος επισήμανε ότι “έχουμε Εurogroup τη Δευτέρα για αυτό το θέμα” και πως “συζητάμε ήδη τις μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τη δημιουργία ανεξάρτητης φορολογικής διοίκησης και τη μεταρρύθμιση στη φορολογία εισοδήματος”. Σε αυτά τα θέματα υπάρχει μεγάλη πρόοδος επεσήμανε.

Σε σχέση με το 2ο κομμάτι μέτρων, ο Επίτροπος έκανε λόγο για ένα μηχανισμό με νομοθετημένο αυτοματισμό που θα οδηγεί σε αποτελεσματικά μέτρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top