ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Παπαδόπουλος: Ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να επισημαίνει στο λαό αντισυνταγματικές ενέργειες

Β.Παπαδόπουλος: Ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να επισημαίνει στο λαό αντισυνταγματικές ενέργειες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να διαφυλάξει την τήρηση του Συντάγματος από ενέργειες όπως η ψήφιση από τη Βουλή αντισυνταγματικών Νόμων, καθώς επίσης και να επισημάνει στο λαό αυτού του είδους ενέργειες που έχουν “πρόδηλες προεκλογικές σκοπιμότητες”, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος απαντώντας σε επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στη γραπτή του απάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε αρχικά πως Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ο εντεταλμένος από το λαό θεματοφύλακας της τήρησης του Συντάγματος, με διαβεβαίωση που έδωσε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατά την ανάληψη των καθηκόντων του και ως εκ τούτου είναι υποχρέωση του να διαφυλάξει την τήρηση του Συντάγματος από ενέργειες, “όπως η ψήφιση έκδηλα αντισυνταγματικών Νόμων από κόμματα της Βουλής των Αντιπροσώπων που, εν γνώσει τους ότι οι Νόμοι αυτοί ήταν αντισυνταγματικοί, ψήφισαν κατά την τελευταία συνεδρία του Σώματος και λίγες μέρες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές, για ευνόητους λόγους”.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως ο ανώτατος πολιτειακός αξιωματούχος, “δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά ενώπιον μιας τέτοιας έκδηλα αντισυνταγματικής πράξης και δεν θα μπορούσε να μην υποδείξει και δημόσια στο λαό τις ενέργειες αυτές. Και υποχρέωση και καθήκον έχει να επισημαίνει δημοσίως τέτοιου είδους αντισυνταγματικές ενέργειες με πρόδηλες προεκλογικές σκοπιμότητες από πλευράς εκείνων που εν γνώσει τους ψήφισαν αντισυνταγματικούς Νόμους”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top