ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Εξαιρετικά επικίνδυνη προσπάθεια της Κομισιόν με την Τουρκία για τη βίζα

Περδίκης: Εξαιρετικά επικίνδυνη προσπάθεια της Κομισιόν με την Τουρκία για τη βίζα

Η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να περάσει τη συμφωνία για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης προσθέτοντας ότι η Κύπρος οφείλει να επιμένει στη σαφή διατύπωση από την Τουρκία της αποδοχής της Κύπρου ως πλήρους μέλους της ΕΕ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Εκπροσώπου της Τουρκίας ότι θα αφορά και τους Κύπριους υπηκόους η ελευθέρωση της βίζας για την Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα επιμένει ότι αυτό δεν συνεπάγεται αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι αποτελεί πρόκληση προς την ίδια την ΕΕ αλλά και την Κύπρο.“Θα πρέπει η συμφωνία για τη βίζα να συνεπάγεται και την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία” συνέχισε.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να επιμένει σε αυτό, και συμπλήρωσε ότι μιλούμε για 72 κριτήρια τα οποία θα πρέπει να ικανοποιηθούν πριν η Τουρκία ολοκληρώσει τη συμφωνία της με την ΕΕ για την ελευθέρωση της βίζας.

Ο κ. Περδίκης προέβη στη δήλωση πριν μεταβεί στα κατεχόμενα όπου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την ελευθερία του Τύπου επισκέφθηκε τα γραφεία της τ/κ εφημερίδας “Αφρίκα” και τον εκδότη της Σενέρ Λεβέντ.
Ο κ. Περδίκης είπε πως το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών επέλεξε να επισκεφθεί τα γραφεία της τ/κ εφημερίδας “Αφρίκα” και τον εκδότη της Σενέρ Λεβέντ, επειδή “ο Σενέρ δίνει τον δικό του αγώνα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ελευθερίας στην έκφραση”.

Πρόσθεσε ότι την “ίδια ώρα στέλνουμε και ένα μήνυμα υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και ιδιαίτερα στη διπλανή μας κατοχική Τουρκία, όπου τα ΜΜΕ δεινοπαθούν και βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό”.
Σχολιάζοντας δηλώσεις του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ για το ΓΕΣΥ, είπε πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προανήγγειλε την ανάγκη για διάλογο μεταξύ των κομμάτων για προώθηση του ΓΕΣΥ, υπενθυμίζοντας ότι διάλογος μεταξύ των κομμάτων υπήρχε μέχρι πρόσφατα.
Πρόσθεσε ότι είχε δημιουργηθεί διακομματική επιτροπή η οποία διαβουλευόταν με τον Υπουργό Υγείας, αναφέροντας ότι πρόσφατα, φαίνεται η Κυβέρνηση αποφάσισε να διαλύσει τη διακομματική επιτροπή, τερμάτισε τις συνεδρίες της και αντί για αυτού άρχισαν οι εξαγγελίες για μίνι ΓΕΣΥ και οι απεργίες.

Συνεχίζοντας είπε ότι είναι αυτή η Κυβέρνηση με τη συμπεριφορά της που βραχυκύκλωσε το διακομματικό διάλογο και προσθέτοντας ότι ο διακομματικός διάλογος υπάρχει για μήνες, δήλωσε πως οι Οικολόγοι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τον διάλογο στο πλαίσιο του οποίου κατέθεσαν πολλές εισηγήσεις για ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Εάν η Κυβέρνηση αποφασίσει οποιαδήποτε ώρα να επαναρχίσει τον διακομματικό διάλογο, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε θετικά, ανέφερε εκφράζοντας την ελπίδα αυτή τη φορά ο διάλογος να ολοκληρωθεί και να φέρει αποτέλεσμα.

Καταλήγοντας υπενθύμισε ότι η δημιουργία ΓΕΣΥ ήταν μνημονιακή υποχρέωση και είναι θέμα άξιο προς συζήτηση και σχολιασμό το γεγονός ότι είναι μια από τις λίγες μνημονιακές απαιτήσεις που δεν έχει εκπληρωθεί ενώ την ίδια ώρα η Κυβέρνηση προωθούσε αντιλαϊκά μέτρα με πρόσχημα το μνημόνιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top