ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κρίση του λαού να επιλέξει τη σταθερή προοπτική ή το πισωγύρισμα, είπε ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Στην κρίση του λαού να επιλέξει τη σταθερή προοπτική ή το πισωγύρισμα, είπε ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Τις τελευταίες μέρες άρχισε να ξεκαθαρίζει το σκηνικό, με τις πολιτικές θέσεις και τους οραματισμούς του κάθε κόμματος, ανέφερε σε δηλώσεις στο πλαίσιο περιοδείας του στην Πάφο, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “έχουμε το ΑΚΕΛ και την Αριστερά, να νοσταλγεί -και δεν το κρύβει- να επαναφέρει τις πολιτικές Χριστόφια της περασμένης πενταετίας”, προσθέτοντας πως είναι στην κρίση του λαού να αποφασίσει, αν αντί της σταθερής προοπτικής επιλέξει το πισωγύρισμα σε αυτές τις πολιτικές.

Οταν λέμε πολιτικές της Κυβέρνησης Χριστόφια, συνέχισε, εννοούμε και όλα τα κόμματα που παρουσιάζονται ως κεντρώα και ανέδειξαν την προηγούμενη Κυβέρνηση, τη στήριξαν και συμμετείχαν.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και “στο άλλο σκηνικό”, που έχει να κάνει - όπως είπε- “με τα δήθεν παλιά κόμματα και τα μικρά κόμματα, νέοι σχηματισμοί ή και παλαιότεροι μικροί σχηματισμοί, τα αυτοαποκαλούμενα ως το νέο έναντι του παλιού”, καλώντας τους ψηφοφόρους να φρεσκάρουν τις μνήμες τους, δηλώνοντας πως και αυτά τα κόμματα που αυτοπαρουσιάζονται ως εναλλακτική επιλογή οι ηγεσίες τους, “υπηρέτησαν αλλά και εξυπηρετήθηκαν ουκ ολίγο” από όλα τα παραδοσιακά κόμματα.

Γυρίζοντας μάλιστα, είπε, όλα τα παραδοσιακά κόμματα, έβαλαν μόνο ένα καινούργιο καπέλο,  συμπληρώνοντας πως αυτή είναι η μόνη διαφορά.

Είναι εδώ, συνέχισε, που οι πολίτες πρέπει να κρίνουν την πορεία της χώρας, σημειώνοντας πως το διακύβευμα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει τη σταθερή προοπτική ή “θα πάμε στις παλιές πολιτικές που μας πάνε πίσω”.

Επίσκεψη στο Δήμο Πάφου

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου και χαρακτήρισε την επίσκεψη του στην Πάφο, που σήμερα αποτελεί εργοτάξιο,  ως ένα από τα ευχάριστα διαλείμματα. Ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη το Δήμαρχο Πάφου και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την Κυβέρνηση Αναστασιάδη ειδικά για την πόλη της Πάφου που για δεκαετίες ήταν στο “ψυγείο”.

Με το μεγάλο στόχο του Πάφος 2017, είπε, έργα που καθυστερούσαν για δεκαετίες έχουν ξεκινήσει, προσθέτοντας πως σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας έτυχε από το Δήμαρχο Πάφου, τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2017. Ο στόχος του Πάφος 2017, συνέχισε, δεν είναι να έχουν απλά επιτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις για ένα χρόνο, δηλώνοντας πως το Πάφος 2017 θα αποτελέσει την απαρχή της αναγέννησης της Πάφου, αλλά και για να ξαναζήσει η πόλη την αρχοντιά που στερήθηκε για χρόνια.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, πέρα από την ενημέρωση, έλαβε και τη στήριξη του κ. Νεοφύτου σ’ αυτή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής.

Νομίζω, είπε ο κ. Φαίδωνος, ότι το κοινό συμπέρασμα όλων μας, είναι ότι η Πάφος εκπροσωπώντας την πόλη και την Επαρχία αλλά και ολόκληρη την Κύπρο και με τη στήριξη και των πολιτικών κομμάτων αλλά και της Κυβέρνησης, θα καταφέρουμε να έχουμε μια επιτυχημένη παρουσία ως ΠΠΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top