ΥΓΕΙΑ

Πρώτο περιστατικό εμβρύου με μικροκεφαλία που σχετίζεται με τον ιό Ζίκα στην Ισπανία

Πρώτο περιστατικό εμβρύου με μικροκεφαλία που σχετίζεται με τον ιό Ζίκα στην Ισπανία

Οι υγειονομικές αρχές στην Ισπανία αργά την Πέμπτη ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει το πρώτο γνωστό περιστατικό εκ γενετής μικροκεφαλίας σε έμβρυο εγκύου η οποία είχε μολυνθεί από τον ιό Ζίκα.

«Έγκυος μολύνθηκε από τον ιό Ζίκα και δάγκειο πυρετό και στο έμβρυο υπάρχουν ενδείξεις διάφορων ανωμαλιών», ανέφερε η υγειονομική αρχή της περιφέρειας της Καταλονίας σε ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό μικροκεφαλίας, που σημαίνει ότι μωρά γεννιούνται με υπερβολικά μικρό κεφάλι και ορισμένες φορές εγκεφαλική βλάβη, που σχετίζεται με τον ιό Ζίκα στην Ισπανία.

Συνολικά 105 άνθρωποι στην Ισπανία έχουν μολυνθεί με τον ιό Ζίκα σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία στις 3 Μαΐου.

Οι αρχές της χώρας έχουν δηλώσει ότι όλα τα περιστατικά, περιλαμβανομένων 13 εγκύων, είναι περιστατικά που που έχουν «εισαχθεί» από άτομα που είτε «είναι από ή επισκέφθηκαν τις επηρεαζόμενες χώρες» στη Λατινική Αμερική.

Η έξαρση του ιού Ζίκα άρχισε νωρίς το 2015 στη Βραζιλία όπου καταγράφηκαν 1,5 εκατ. περιστατικά. Από τότε η επιδημία εξαπλώθηκε και σε αρκετές άλλες χώρες στην Αμερικανική ήπειρο.

Επιστήμονες θεωρούν ότι ο ιός ευθύνεται για μια αύξηση στις γεννήσεις μωρών με μικροκεφαλία στη Βραζιλία. Δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία για τον ιό που στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλεί απλώς ήπια συμπτώματα όπως εξάνθημα, πόνο στις αρθρώσεις ή πυρετό.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top