ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αβέρωφ προετοιμάζει τους «Συναγερμικούς»: «Θα συνεργαστούμε με το ΑΚΕΛ»

Ο Αβέρωφ προετοιμάζει τους «Συναγερμικούς»: «Θα συνεργαστούμε με το ΑΚΕΛ»

Λίγες μόλις μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές οι κομματικοί μηχανισμοί κάνουν το πάν για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους, με τους αρχηγούς των κομμάτων να αναλαμβάνουν το δύσκολο αυτό ρόλο.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο ΔΗΣΥ απ’ ότι φαίνεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οδηγεί την κούρσα των εκλογών και θα κόψει πρώτος το νήμα γνωρίζοντας ότι για να πετύχει υψηλά ποσοστά συσπείρωσης πρέπει να «πουλήσει» δικομματική πόλωση. Με άλλα λόγια οι «κακοί» αριστεροί, αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία, αυτοί που έφεραν το μνημόνιο αυτοί που διέλυσαν τον τόπο κλπ.

Την ίδια ώρα όμως ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ γνωρίζουν ότι αυτή την φορά σε αντίθεση με το 2004 και σε ότι αφορά το Κυπριακό θα βρεθούν στο ίδιο μετερίζι. Γι αυτό τον λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σε κομματικές εκδηλώσεις του «Συναγερμού» όπου απευθύνεται σε ένα αμιγώς καθαρά κομματικό ακροατήριο προσπαθεί να το παίξει σε διπλό ταμπλό.

Από την μια ανεβάζει τους τόνους κατακεραυνώνοντας την ΑΚΕΛική πενταετία Χριστόφια και  από την άλλη για λόγους «εθνικής συνεννόησης», όπως ο ίδιος την αποκαλεί, προετοιμάζει τους κομματικούς ψηφοφόρους για την μεγάλη συνεργασία ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρνακα την  Παρασκευή 6/5, ανέφερε χαρακτηριστικά «Αλλά εμείς οι “Συναγερμικοί”, πρέπει να κάνουμε το πάν για να επανενώσουμε τον τόπο μας, και αν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα θα χρειαστεί και η συνεργασία με την αριστερά».

Οι ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων, είναι αποφασισμένες σε περίπτωση δημοψηφίσματος να ενώσουν δυνάμεις και να συνεργαστούν, για το καλό του τόπου όπως ασφαλώς το αντιλαμβάνονται. Η δυσκολία σε αυτό το εγχείρημα είναι να εξηγήσουν στα δικά τους κομματικά ακροατήρια πως γίνεται οι «εθνικόφρονες» να συνεργαστούν με τους «κομμουνιστές» και το αντίθετο και την ημέρα του δημοψηφίσματος, να πάνε αγκαλιά στην κάλπη.     

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top