ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείνουν τα μάτια οι Βρυξέλλες για την Κύπρο για να εξυπηρετήσουν την Τουρκια

Κλείνουν τα μάτια οι Βρυξέλλες για την Κύπρο για να εξυπηρετήσουν την Τουρκια

Αποκαλυπτική επιστολή στον κυριακάτικο Φιλελεύθερο για την συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» οι Βρυξέλλες έκλεισαν τα μάτια για τις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τουρκικές μεθοδεύσεις στην προσπάθεια τους να ικανοποιήσουν την Άγκυρα και να εκμαιεύσουν τη συνεργασία της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, με την κατάργηση των θεωρήσεων διαβατηρίων για 79 εκ. Τούρκους πολίτες.

Σε πρόσφατη επιστολή της Άγκυρας, ημερομηνίας 29 Νοεμβρίου 2015 η οποία βρίσκεται σε καταφανή αντίθεση με την αξιολόγηση που έκανε η Κομισιόν, θεωρώντας ως «υλοποιημένη» την προαπαιτούμενη εφαρμογή της Συμφωνίας Επανεισδοχής «με όλα τα κράτη-μέλη».

Στην επιστολή της, η Τουρκία, σημειώνει ότι «πρέπει να τονιστεί εμφαντικά, για μια ακόμη φορά, ότι σε σχέση με την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, η δέσμευση της Τουρκίας να εφαρμόσει τον οδικό χάρτη για την ελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων, δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως να διαφοροποιεί τη διαχρονική και καλά εδραιωμένη θέση σε σχέση με τη "νήσο της Κύπρου} (σ.σ. όπως αποκαλεί τη Κυπριακή Δημοκρατία)».

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top