ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Μπαγκλαντές: 64 νεκροί από κεραυνούς μέσα σε δύο ημέρες

Τραγωδία στο Μπαγκλαντές: 64 νεκροί από κεραυνούς μέσα σε δύο ημέρες

Οι περισσότεροι από τους θανάτους σημειώθηκαν σε αγροτικές περιοχές του Μπαγκλαντές όπου οι γεωργοί περνούν πολλές ώρες καθημερινά στα χωράφια, καθώς είναι περίοδος θερισμού.

Πάνω από 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διήμερο από χτύπημα κεραυνού στο Μπαγκλαντές, λόγω των τροπικών καταιγίδων που «σφυροκοπούν» την χώρα.

Οι περισσότεροι από τους 64 θανάτους που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σημειώθηκαν σε αγροτικές περιοχές του Μπαγκλαντές, όπου οι γεωργοί περνούν πολλές ώρες καθημερινά στα χωράφια, καθώς είναι περίοδος θερισμού.

Καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται, ο αριθμός των θανάτων αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, ενώ οι τοπικές αρχές δεν δίνουν ακόμη λεπτομέρειες από τα συγκεκριμένα συμβάντα.

Όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί, η εκτεταμένη αποψίλωση των δασών και η εξάπλωση της χρήσης μεταλλικού εξοπλισμού (όπως κινητά τηλέφωνα) από τους αγρότες είναι οι λόγοι πίσω από την αύξηση των θανάτων από κεραυνό στο Μπαγκλαντές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top