ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Νεοφύτου για Κυπριακό: «Η λύση θα περάσει από δημοψήφισμα και τον τελικό λόγο θα τον έχουν οι Κύπριοι πολίτες»

Α.Νεοφύτου για Κυπριακό: «Η λύση θα περάσει από δημοψήφισμα και τον τελικό λόγο θα τον έχουν οι Κύπριοι πολίτες»

Ένας ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός στη Βουλή σημαίνει και μια ισχυρή κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει, δήλωσε την Παρασκευή (20/5), λίγο πριν τις Βουλευτικές Εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Από τα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η σταθερή προοπτική της χώρας» και κάλεσε όλους «να θυμηθούμε πού ήταν η Κύπρος πριν τρία χρόνια, ένα βήμα πριν την καταστροφή».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα, με τις θυσίες των πολιτών, καταφέραμε να βγούμε από το μνημόνιο, μειώνουμε την ανεργία και έχουμε ανάπτυξη».

«Το δίλημμα είναι, αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης ή αν θα ρισκάρουμε να γυρίσουμε πίσω», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μιλλιέτ», σύμφωνα με το οποίο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί πρότεινε ένα σύστημα εγγυήσεων, στο οποίο η Τουρκία θα είναι εγγυήτρια μόνο στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, και στο οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται να απάντησε ότι στην περίπτωση που δεν μείνει κανένας Τούρκος στρατιώτης στο νησί μπορεί να το δει θετικά.

Απαντώντας είπε ότι «θέλουμε και εμείς ως ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσουμε μια και για πάντα ότι η ευρωπαϊκή Κύπρος δεν χρειάζεται ξένους εγγυητές» και είναι κάτι το οποίο έχουν ξεκαθαρίσει τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με απόψεις που εκφράζονται για την ύπαρξη ενός μικρού σώματος στρατού στο νησί, μετά τη λύση του Κυπριακού, μια ιδέα την οποία ενωρίτερα απέρριψε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «το Κυπριακό είναι σε εξέλιξη, στηρίζουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθειά του να βρει μια σωστή και ευρωπαϊκή λύση του Κυπριακού βασισμένη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Ανέφερε ότι «δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η δύσκολη προσπάθεια, υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που μένει να αποφασιστούν, υπήρξε μια καλή και αρκετά ικανοποιητική πρόοδος, ας μην προτρέχουμε να υποθέτουμε σενάρια, να υποθέτουμε πρόνοιες και να αρχίσουμε ο καθένας να λέει το ναι ή το όχι του».

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «η λύση του Κυπριακού αν θα βρεθεί, και εγώ είμαι βέβαιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα δεχθεί ποτέ λύση που δεν θα διασφαλίζει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού, όλοι να ξέρουμε ένα πράγμα, θα περάσει από δημοψήφισμα και τον τελικό λόγο θα τον έχουν οι Κύπριοι πολίτες».

«Ακόμη δεν τον γεννήσαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε», είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top