ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε.Θεοχάρους: «Πού είναι η σταθερή προοπτική που υπόσχεται ο ΔΗΣΥ - Θα συνεχίσουν να είναι οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι;»

Ε.Θεοχάρους: «Πού είναι η σταθερή προοπτική που υπόσχεται ο ΔΗΣΥ - Θα συνεχίσουν να είναι οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι;»

Την ανησυχία του Κινήματος Αλληλεγγύη ότι «η Τουρκία και ο κ. Ακιντζί προβάλλουν συνεχώς νέες θέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μας παρουσίαζε η δική μας πλευρά ότι έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα ή ότι υπάρχουν κάποιες συγκλίσεις ή ότι υπάρχει προοπτική συγκαταβάσεων της τουρκικής πλευράς», εξέφρασε σε της δηλώσεις την Παρασκευή (20/5) η Πρόεδρος του, Ελένη Θεοχάρους.

«Παρά τη διάψευση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκατένευσε σε ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού να υπάρχουν εγγυήσεις μόνο για τα κατεχόμενα, το ούτω καλούμενο τ/κ συνιστών κράτος, και με την προϋπόθεση ότι θα φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης, εμείς ανησυχούμε πάρα πολύ», είπε.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι, «δηλαδή βλέπουμε ότι διεκδικεί ένα προνομιακό καθεστώς για τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των κατεχομένων, δεν αποκλείεται το δικαίωμα της Τουρκίας, για εγγυήσεις και αυτό δεν έχει σημασία αν θα αφορά την σήμερα υπό κατοχή Κύπρο ή το συνιστών τ/κ κρατίδιο».

Σημασία έχει, είπε η κ. Θεοχάρους, «ότι η Τουρκία θα είναι εδώ στρατιωτικά και κανείς δεν θα μπορεί να την ελέγξει και για εμάς αυτό είναι η επισημοποίηση της διχοτόμησης είναι η διχοτόμηση υπό την δική μας υπογραφή είναι η αναγνώριση των δεδομένων της κατοχής και της εισβολής και νομίζω ότι μια τέτοια λύση δεν θα έχει καθόλου προοπτικές να περάσει από τον λαό».

«Πέραν από το γεγονός ότι ο Τ/κ ηγέτης επιμένει και σε εδαφικές και σε περιουσιακές αναπροσαρμογές και ρυθμίσεις τέτοιες που θα καλύπτουν τις ανησυχίες της τ/κ πλευράς, δηλαδή ουσιαστικά θέλουν όσα διεκδικούν και από εκεί και πέρα θέλουν και τις στρατιωτικές εγγυήσεις της Τουρκίας», ανέφερε.

Στις δηλώσεις της η κ. Θεοχάρους ανέφερε είπε ακόμα ότι «δεν θα προσθέσω όλα τα άλλα που αναφέρονται κατά καιρούς, όπως για παράδειγμα την έγκριση των παρεκκλίσεων από το ευρωπαϊκό κεκτημένο από την κυπριακή Βουλή που θα εκλεγεί την προσεχή Κυριακή, αλλά δεν μπορούμε ως Αλληλεγγύη να ησυχάσουμε γιατί βλέπουμε ότι το Κυπριακό εκτρέπεται και δεν έχει καμία μα καμία προοπτική επίλυσης σωστής και δίκαιης, παρά μόνο την αποδοχή των τουρκικών θέσεων».

Για Οικονομία:

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι, «αυτό δεν χρειάζεται καμία σοφία να το κατανοήσει κανένας, εκείνο που μας ανησυχεί περισσότερο είναι η δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί».

«Δηλαδή, ελλείψει αναπτυξιακού μοντέλου, ελλείψει επενδύσεων, ελλείψει δυνατότητας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μπροστά στο γεγονός ότι η οικονομία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε ύφεση, γιατί τίποτα δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης της οικονομίας, εκείνο που βλέπουμε είναι ότι η κοινωνική συνοχή θα καταρρεύσει τελείως», είπε.

Η κ. Θεοχάρους διερωτήθηκε τέλος «πού είναι η σταθερή προοπτική που υπόσχεται ο ΔΗΣΥ και την έχει κάνει ως το κύριο σύνθημα του αυτές τις ημέρες, που είναι η σταθερά και η προοπτική όταν ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών μας λέει ότι θα συνεχίσουν να είναι οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι;»

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Ανδριάνα Νικολάου: «Η δικαίωση θα επέλθει με την σύλληψη αυτών των αδίστακτων δολοφόνων» - Βίντεο

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη

Πόλεμος φατριών: Νέο επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο σήμανε συναγερμό – Αυξημένες περιπολίες από Αστυνομία

«Έτρεχε» η Πυροσβεστική: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λευκωσία - Ξεκίνησε από το ψυγείο



Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο πρώτος από τους μοναχούς που θα προβεί σε κατάθεση ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top