ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η καταμέτρηση στο Λονδίνο

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η καταμέτρηση στο Λονδίνο

Με μία ώρα και 20 λεπτά καθυστέρηση άρχισε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις κάλπες τριών εκ των τεσσάρων εκλογικών κέντρων του Λονδίνου, όσο δηλαδή χρειάστηκε για να μεταφερθεί η κάλπη του εκλογικού κέντρου Θ’ από το Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο στο κέντρο της Ύπατης Αρμοστείας.

Η αιτία της μεταφοράς της κάλπης ήταν το γεγονός ότι στο εκλογικό κέντρο Θ’ προσήλθαν μόνο 19 εκ των 37 εγγεγραμμένων για την περιφέρεια Πάφου, με τον κανονισμό να ορίζει ότι για την αυτοτελή καταμέτρηση απαιτούνταν τουλάχιστον 20 ψηφοδέλτια της συγκεκριμένης περιφέρειας. Σημειώνεται ότι στην ίδια κάλπη υπήρχαν και ψηφοδέλτια για τις περιφέρειες Λεμεσού και Αμμοχώστου.
 
Η προσέλευση στο Κοινοτικό Κέντρο που υπολογίζεται ότι ξεπέρασε το 70% εκτιμάται ότι συνέβαλε στο να καταγραφεί υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στη Βρετανία σε σχέση με το 56% των εκλογών του 2011.
 
Η διαδικασία εξελίχθηκε χωρίς σημαντικά προβλήματα, πλην της προσέλευσης ορισμένων πολιτών που δεν είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στη Μεγάλη Βρετανία ως όφειλαν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
 
Συνολικά 1.977 εκλογείς είχαν εγγραφεί στους καταλόγους ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στη Μεγάλη Βρετανία: 1.196 στην Ύπατη Αρμοστεία και 781 στο Κοινοτικό Κέντρο. Το 2011 οι εγγεγραμμένοι στη Βρετανία εκλογείς ανέρχονταν σε 3.123.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top