ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πήρε έδρα στη Βουλή η Ελένη – Δεν αποφάσισε ακόμη εάν θα αφήσει την Ευρωβουλή

Πήρε έδρα στη Βουλή η Ελένη – Δεν αποφάσισε ακόμη εάν θα αφήσει την Ευρωβουλή

Με τρεις έδρες στη Βουλή από αύριο το πολιτικό κόμμα της Ελένης Θεοχάρους, Αλληλεγγύη.

Ικανοποιητικά χαρακτήρισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, επισημαίνοντας πως την Δευτέρα (23/05) θα αποφασιστεί το κατά πόσον θα παραμείνει στην Ευρωβουλή ή θα πάρει τη θέση της στα έδρανα του κυπριακού Κοινοβουλίου.

«Συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από δύο μήνες περίπου, ως πολιτικό κίνημα. Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά για μας, νομίζω ότι θα έχουμε τρεις βουλευτές στη Βουλή, αυτή είναι η εκτίμησή μας», ανέφερε η κ. Θεοχάρους στις πρώτες της δηλώσεις για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Διαβάστε ακόμη: ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016: Δείτε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε κάθε επαρχία

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ακόμη και με έναν βουλευτή θα ανατρέπαμε το κατεστημένο θα προκαλούσαμε τέτοιες ρωγμές, που σίγουρα δεν θα άφηναν κανένα σκάνδαλο να μείνει στην αφάνεια, κανένα σκάνδαλο να κρυφτεί κάτω από το χαλί, θα δίναμε την ελπίδα στον φτωχό κόσμο ότι θα βρούμε λύσεις για να μπορέσει να ανασάνει και να έχει μια καλύτερη πορεία απ` εδώ και πέρα», πρόσθεσε, ευχαριστώντας τα μέλη του Κινήματος, τους υποψήφιους και «τους συντελεστές που εργάστηκαν νύχτα και μέρα για να έχουμε αυτό το καλό αποτέλεσμα».

Αύριο η απόφαση για το κατά πόσον θα παραμείνει στην Ευρωβουλή ή όχι

Σε ερώτηση αν θα συνεχίσει στην Ευρωβουλή ή θα πάρει την έδρα της στο κυπριακό Κοινοβούλιο, η κ. Θεοχάρους είπε πως «όσοι ψήφισαν την Αλληλεγγύη ξέρουν εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι αυτή η απόφαση θα παρθεί αύριο».

«Και υπάρχουν πιθανότητες να παραμείνω στην κυπριακή Βουλή υπάρχουν πιθανότητες να συνεχίσω τη δράση μου στο Ευρωκοινοβούλιο», είπε, για να προσθέσει ότι «όλα αυτά είναι συνάρτηση κάποιων παραγόντων που ακόμη και αυτή τη στιγμή δεν τα έχουμε στη διάθεσή μας».

Λέγοντας ότι το Κίνημα θα έχει λίγο-πολύ τρεις Βουλευτές, η κ. Θεοχάρους πρόσθεσε «θα δούμε τους σταυρούς προτίμησης, θα συνεδριάσουν τα όργανα του Κινήματος και θα πάρουμε μια απόφαση που σίγουρα θα ικανοποιεί τους πολίτες που μας στήριξαν».

«Η μάχη που δώσαμε», συνέχισε, «κινήθηκε μέσα στα στοιχεία του πολιτικού πολιτισμού που εμείς επιδιώκουμε να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή του τόπου μας, δεν προβήκαμε σε πολιτικούς βανδαλισμούς όπως αυτοί που υποστήκαμε εμείς ως Κίνημα τόσο σε συλλογικό όσο και προσωπικό επίπεδο».

Απαντώντας σε ερώτηση, η Θεοχάρους είπε πως με τους υπολογισμούς του Κινήματος θα υπάρχει μία έδρα στη Λεμεσό, μία στη Λευκωσία και μία είτε στη Λάρνακα είτε στην Αμμόχωστο.

Ερωτηθείσα αν αυτό που θα κρίνει το κατά πόσον θα παραμείνει στην Ευρωβουλή ή όχι είναι το ποιοι υποψήφιοι του Κινήματος θα πάρουν τις τρεις έδρες, η κ. Θεοχάρους είπε εξαρτάται από αρκετά άλλα πράγματα.

«Εξαρτάται επίσης και από τη δύναμη των άλλων πολιτικών κομμάτων και τη σύνθεση των κοινοβουλευτικών ομάδων των άλλων κομμάτων. Έχει τεράστια σημασία για μας», κατέληξε.   

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top