ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει τους αυξημένους κινδύνους, τονίζει η ΕΚΤ

Η Ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει τους αυξημένους κινδύνους, τονίζει η ΕΚΤ

Οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, τονίζει την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η Ευρωζώνη είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει αυτούς τους κινδύνους.

Στην εξαμηνιαία έκθεση της σε σχέση με την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η ΕΚΤ προσδιορίζει τέσσερις βασικές πηγές κινδύνων της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη τα επόμενα δύο χρόνια.

“Σε σχέση με την έκθεση του Νοεμβρίου 2015, οι περισσότεροι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί”, υπογραμμίζει η Κεντρική Τράπεζα.

Οι κίνδυνοι για αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές “που δημιουργούνται από τις πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές και από τις επίμονα χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων”, έχουν αυξηθεί και θα μπορούσαν πλέον να χαρακτηριστούν ως "μέτριοι", σημειώνει η ΕΚΤ.

Ομοίως, σύμφωνα με την ΕΚΤ, οι κίνδυνοι από αδύναμες προοπτικές κερδοφορίας των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών έχουν επίσης αυξηθεί στο μέτριο.

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται επίσης οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών και κρατικών χρεών, εν μέσω αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας και χαμηλής αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ, αλλά επί του παρόντος αντιπροσωπεύουν μόνο “δυνητικούς” κινδύνους, προσθέτει η ΕΚΤ.

Παρ `όλα αυτά, η ΕΚΤ επιμένει ότι "συνολικά, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης είναι σε θέση να απορροφήσει τις εντάσεις" και βρίσκεται σε καλή κατάσταση έναντι της αυξημένης ευπάθειας που δημιουργήθηκε από την σοβαρή αναταραχή στις αγορές στις αρχές του έτους.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top