ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποβάλλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Βουλής ο Γιώργος Περδίκης

Υποβάλλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Βουλής ο Γιώργος Περδίκης

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαΐου για να εξετάσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και να αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του Κινήματος, βγάζοντας μάλιστα και είδηση αφού ο Γιώργος Περδίκης θέτει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Βουλής

Καταρχήν αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία Πολιτών-Οικολόγων και να προετοιμαστεί το παγκύπριο συνέδριο για την καταστατική τροποποίηση και την έγκριση των προγραμματικών θέσεων του κινήματος. 

Επίσης η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο του Κινήματος να υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Βουλής. 

Η πρόταση βασίζεται στην αντίστοιχη πρόταση που είχαν καταθέσει οι Οικολόγοι το 2011. Στοχεύει στην ενότητα των πολιτικών δυνάμεων πέραν του χώρου των δύο μεγάλων κομμάτων. Αφού το μεγαλύτερο κόμμα, το ΔΗΚΟ αποποιείται της υποψηφιότητας για την προεδρία της Βουλής, απομένουν τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία είναι περίπου ισοδύναμα στη Βουλή και στην κοινωνία. 

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης θέτει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Βουλής στη διάθεση των υπολοίπων κομμάτων στη βάση της πρότασης του 2011 που προνοούσε την εναλλαγή στη μέση της θητείας. 

Επίσης, όπως και το 2011 το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καταθέτει σειρά προτάσεων για την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Περδίκης είναι ένας από τους βουλευτές με τη μεγαλύτερη εμπειρία στα Κοινοβουλευτικά θέματα, με διαπιστωμένη τη πρωταγωνιστική θετική άποψη από τους πολίτες σε σειρά ερευνών της κοινής γνώμης, ένα άτομο που δεν το βαραίνει ούτε καν σκιά για την πολιτική του παρουσία, την τιμιότητα και την εργατικότητα. 

Η πρόταση αυτή δίνει τη δυνατότητα για ένα ισχυρό κέντρο που μπορεί να βάλει φρένο στις διαθέσεις του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Είναι ώρα για συνεργασία και ωριμότητα από όλες τις δυνάμεις του κέντρου που έχουν υποχρέωση να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές ατζέντες για το ευρύτερο καλό και να δώσουν πειστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top