ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Aγωνία για τους Αστυνομικούς - Θα ακούσουν την ποινή τους για την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη

Aγωνία για τους Αστυνομικούς - Θα ακούσουν την ποινή τους για την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη

Το Κακουργιοδικείο Πάφου αναμένεται σήμερα, 25 Μαΐου, να επιβάλει ποινή στους δύο κατηγορουμένους αστυνομικούς για την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς.

Οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν ένοχοι στις δύο από τις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. 

Κατά την τελευταία δικάσιμο αγόρευσε ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων  για μετριασμό της ποινής, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στο λευκό ποινικό τους μητρώο και στο γεγονός ότι υπηρέτησαν με αφοσίωση και ζήλο το αστυνομικό σώμα. Κατέθεσε, μάλιστα, στο δικαστήριο σειρά εγγράφων προς απόδειξη της αφοσίωσης των δύο αστυνομικών, καθώς επίσης και το αίτημα, το 2013,  του τότε Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου, για προαγωγή των κατηγορουμένων επ’ ανδραγαθία.

Ο  συνήγορος υπεράσπισης έθεσε, επίσης, ενώπιον του δικαστηρίου το θέμα της άνισης μεταχείρισης μεταξύ των κατηγορουμένων  και του παραπονούμενου.

Στο χώρο του δικαστηρίου είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με ένοπλους αστυνομικούς εντός και εκτός του δικαστηρίου, ενώ δεκάδες αστυνομικοί φορώντας μαύρα μπλουζάκια προσήλθαν στο χώρο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους δύο συναδέρφους τους. 

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ληφθούν και σήμερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top