ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία θέτει το ενδεχόμενο μείωσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Η Γερμανία θέτει το ενδεχόμενο μείωσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ έθεσε το ενδεχόμενο μίας «βήμα προς βήμα» χαλάρωσης των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας σε περίπτωση που υπάρξει πρόοδος προς την κατεύθυνση του τερματισμού της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Ελπίζω ως το τέλος Ιουνίου ότι θα υπάρξει πρόοδος και μετά μπορούμε να εξετάσουμε κατά πόσον μπορούμε να μειώσουμε τις κυρώσεις βήμα προς βήμα ή αν θα μείνουμε με τα μέτρα που έχουμε αυτή τη στιγμή» δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Ταλίν, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων .

«Δεν είναι στόχος μας να διατηρήσουμε τις κυρώσεις αλλά να επιλύσουμε τη σύγκρουση» είπε.

Οι κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και πιο συγκεκριμένα στους τομείς των τραπεζών, της άμυνας και της ενέργειας λόγω των ενεργειών της στη γειτονική Ουκρανία, λήγουν τον Ιούλιο.

Η χρονική τους επέκταση θα απαιτήσει ομοφωνία των 28. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν σε σύνοδο κορυφής τον επόμενο μήνα.

Αλλά την Πέμπτη, ο Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι στην ΕΕ πραγματοποιούνται «δύσκολες συνομιλίες» για τη χρονική επέκταση των κυρώσεων λόγω της αυξημένης αντίστασης που προβάλλουν μερικά κράτη μέλη.

Η Ιταλία και η Ουγγαρία ήταν μεταξύ των πιο σκεπτικών κρατών μελών, ενώ η Πολωνία και οι Βαλτικές Χώρες - που φοβούνται τις ενέργειες της Ρωσίας- έχουν επανειλημμένα ασκήσει πιέσεις για την επιβολή κυρώσεων για να συνεχίζουν να πιέζουν τη Μόσχα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top