ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισχυρή τάση εντός της Συμμαχίας για στήριξη Σιζόπουλου – Το tweet του Αποστόλου και το σενάριο νίκης

Ισχυρή τάση εντός της Συμμαχίας για στήριξη Σιζόπουλου – Το tweet του Αποστόλου και το σενάριο νίκης

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30/5, στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών ανάμεσα στον Γιώργο Λιλλήκα και τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ αλλά και υποψήφιο για την προεδρία της Βουλής Μαρίνο Σιζόπουλο.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Δημόσια ειπώθηκαν τα γνωστά περί παραγωγικής και χρήσιμης συζήτησης, με τον Γιώργο Λιλλήκα να δηλώνει έτοιμος να συνδράμει στην ανάδειξη προέδρου της Βουλής από τον ενδιάμεσο. Η συνάντηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί και το τέλος μιας μακράς περιόδου αντιπαλότητας μεταξύ των δυο αντρών η οποία χρονολογείται από τις προεδρικές του 2013.

Μπορεί όμως ο Γιώργος Λιλλήκας να δηλώνει έτοιμος να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή του ενδιάμεσου, όμως κύκλοι από το ΑΚΕΛ έθεταν ως όχι και τόσο απίθανο σενάριο ο πρόεδρος της Συμμαχίας να δώσει ψήφο ακόμη στον Άντρο Κυπριανού, χτίζοντας έτσι γέφυρες με φόντο τις Προεδρικές του 2018. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται όμως να βρίσκει σύμφωνη ούτε την κοινοβουλευτική ομάδας της Συμμαχίας, ούτε ηγετικά της στελέχη, οι οποίοι δηλώνουν εκφραστές της συνένωσης του ενδιάμεσου χώρου.

Χαρακτηριστικό αυτής της τάσης που επικρατεί στην Συμμαχία και η οποία συνεδριάζει το βράδυ της Δευτέρας 30/5, για να λάβει την τελική της απόφαση σε σχέση με την Προεδρία της Βουλής, είναι το τιτίβισμα του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Αντρέα Αποστόλου ο οποίος έγραψε με νόημα:

«Ούτε με ΑΚΕΛ, ούτε με ΔΗΣΥ. Η διασφάλιση ορθής λύσης κ συνέχισης τ ΚΔ η πυξίδα μας για συνεργασίες για ΠτΒ αλλά κ μετέπειτα».

Ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν και δούλεψαν παρασκηνιακά πριν από τις εκλογές για την συνένωση του ενδιάμεσου είναι ο Παύλος Μυλωνάς και ο Σίμος Αγγελίδης. 

Κλειδί για να εκλεγεί ο Μαρίνος Σιζόπουλος αποτελούν δυο παράγοντες: 1) Ο ΔΗΣΥ να μην στηρίξει κανέναν άλλον υποψήφιο πλην του Αβέρωφ και 2) Συλλούρης και Περδίκης να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους και να στηρίξουν τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ. 

Έτσι, σε αυτό το σενάριο και αν όλα οδηγηθούν στην τρίτη και τελευταία διαδικασία όπου νικητής είναι αυτός που καταλαμβάνει σχετική πλειοψηφία, τότε ο Σιζόπουλος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Βουλής με 20 ψήφους (9 ΔΗΚΟ 3 ΕΔΕΚ 3 ΣΥΜΜΑΧΙΑ 3 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 2 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) έναντι του ΔΗΣΥ με 18 και του ΑΚΕΛ με 16.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top