ΚΟΣΜΟΣ

Καταστροφικές πλημμύρες σε Γερμανία Αυστρία και Γαλλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταστροφικές πλημμύρες σε Γερμανία Αυστρία και Γαλλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Παρίσι έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες - Στη νότια Γερμανία 200 μαθητές θα περάσουν τη νύχτα στο σχολείο τους.

Καταστροφικές πλημμύρες σημειώθηκαν την Τετάρτη στη Γαλλία, την Αυστρία και τη νότια Γερμανία, όπου περισσότεροι από 200 μαθητές προετοιμάζονται να περάσουν τη νύχτα στο σχολείο τους.

Η άνοδος των υδάτων στα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και της Αυστρίας έχει θέσει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού την περιοχή Ρόταλ Ιν στη Βαυαρία, ενώ από την κακοκαιρία έχουν πληγεί ιδιαίτερα τρεις κοινότητες, η Σίμπαχ αμ Ιν, το Τρίφτερν και το Ταν, όπου δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο, γέφυρες έχουν καταρρεύσει και κάτοικοι έχουν βρει καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους.

Στο Τρίφτερν, μια κοινότητα 5.000 κατοίκων, 200 μαθητές ετοιμάζονται να κοιμηθούν στο σχολείο τους, επειδή η πρόσβαση στο σημείο δεν είναι πλέον δυνατή!

Βίντεο από το Τρίφτερν



Την ίδια ώρα, στο Ρέγκεν, λίγο βορειότερα, 27 έφηβοι που πήγαν εκδρομή με πλοίο μαζί με δύο καθηγητές τους κι έναν ξεναγό διασώθηκαν το πρωί, ενώ είχαν καταφύγει σε ένα μικρό νησί, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ένας μαθητής έλαβε τις πρώτες βοήθειες για υποθερμία ενώ άλλος ένας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Τεράστια προβλήματα στη Γερμανία



 

Στη γειτονική Αυστρία, στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ, όπου καταγράφονται επίσης σφοδρές βροχοπτώσεις και πολλοί δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο έχουν βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, χρειάστηκε η επέμβαση των αρχών σε 350 περιστατικά τουλάχιστον. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο στην περιοχή Μπραουνάου, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στη Γαλλία, το Παρίσι έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες, καθώς ο ποταμός Σηκουάνας υπερχείλισε και τα λασπόνερα έχουν κατακλύσει τις παραποτάμιες λεωφόρους της πόλης.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την χώρα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες στην περιοχή της κοιλάδας του Λίγηρα και στο νοτιοανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Υπερχείλισε ο Σηκουάνας στο Παρίσι



Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Α10 που συνδέει το Παρίσι με το Μπορντό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που εκτείνεται βόρεια της Ορλεάνης έχει διακοπεί λόγω των πλημμυρών. Σπίτια, σχολεία και ένας οίκος ευγηρίας εκκενώθηκαν στην πόλη Μονταργκί, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων νότια του Παρισιού. Επιπλέον, αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι το ύψος των υδάτων του Σηκουάνα αναμένεται να ξεπεράσει τα 5,60 μέτρα, το ανώτερο επίπεδο, την Παρασκευή, χωρίς να υπερβεί τα 6 μέτρα, κάτι που θα σήμαινε ότι το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο θα πλημμύριζε και πολύ πιο κάτω από το επίπεδο ρεκόρ των 8,60 μέτρων που καταγράφηκε το 1910.



Πηγή: www.protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top