ΥΓΕΙΑ

Συνδεσμος διαβητικών Πάφου: «Παιδιά που διαγνώστικαν με διαβήτη επανεξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια και δεν βρέθηκε τίποτα» - Ζητά άμεση παρέμβαση του Υπουργού

Συνδεσμος διαβητικών Πάφου: «Παιδιά που διαγνώστικαν με διαβήτη επανεξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια και δεν βρέθηκε τίποτα» - Ζητά άμεση παρέμβαση του Υπουργού

Συνεχίζονται οι σοβαρές καταγγελίες για την υπόθεση λανθασμένων εξετάσεων Διαβήτη. Αυτή τη φορά από την Πάφο,

Ο Γραμματέας του Διαβητικού Συνδέσμου Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης αναφέρει πως στα θέματα υγείας δεν μπορεί να γίνονται εκπτώσεις και καλεί τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα. Σε καταγγελίες προβαίνει ο Διαβητικός Σύνδεσμος Πάφου σε σχέση με λανθασμένες, όπως υποστηρίζει, αναλύσεις σε παιδιά στα κλινικά εργαστήρια του Κράτους. 

Ο κ. Ιεροκηπιώτης σε γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει πως μετά το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε  με την ανάλυση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, «που λόγω ακατάλληλων αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνταν, έδειχνε πολύ υψηλό ζάχαρο στο αίμα των ασθενών, άλλα δυο πολύ σοβαρά προβλήματα προστίθενται στο κομπολόι της υγείας των ατόμων με Διαβήτη».

Αναφέρει πως τις τελευταίες μέρες έφθασαν στον Σύνδεσμο παράπονα από γονείς μικρών παιδιών, που «διαγνώσθηκαν», ότι πέραν από Διαβήτη έχουν και θυροειδή, αφού αυτό έδειχνε η ανάλυση ρουτίνας FT 4 που υποβλήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο. 

Μετά όμως από υποψίες συγκεκριμένου γιατρού από τον ιδιωτικό τομέα, τα παιδιά να επαναλάβουν την εξέταση σε ιδιωτικά εργαστήρια εκτός του Γενικού Νοσοκομείου και ήταν αρνητική, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το πλέον όμως ανησυχητικό της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι σε ένα τουλάχιστο παιδί, φαίνεται πως έχει χορηγηθεί τους τελευταίους μήνες θεραπεία με χορήγηση θυροξίνης, που όπως γνωρίζουμε υπάρχουν πολλές άσχημες παρενέργειες», αναφέρει ο κ. Ιεροκηπιώτης.

Αναφέρει ακόμη πως τα άτομα με διαβήτη ανησυχούν και προβληματίζονται έντονα μετά και την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας «να αποσύρει με το τέλος της παρτίδας που υπάρχει,  την ισνσουλίνη Landus, μια ινσουλίνη 24 ωρης δράσης που για πολλά χρόνια ήταν στο «οπλοστάσιο» των διαβητικών, με εξαιρετικά αποτελέσματα».

«Έχουμε ήδη ζήσει το μεγάλο λάθος με τα μηχανάκια μέτρησης της γλυκόζης, που η αντικατάστασή τους με φθηνότερη αποδεικνύεται καθημερινά ότι έχουν απόκλιση 20 με 25 % των πραγματικών τιμών και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε, νέες σοβαρές παραλείψεις και λάθη ειδικά σε βάρος μικρών παιδιών», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top