ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νίκος Κουγιάλης: Προτεραιότητα η στήριξη της γεωργίας και η αναβάθμιση της ορεινής περιοχής Τροόδους! Νέες θέσεις εργασίας

Νίκος Κουγιάλης: Προτεραιότητα η στήριξη της γεωργίας και η αναβάθμιση της ορεινής περιοχής Τροόδους! Νέες θέσεις εργασίας

Το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και εργάζεται για την αναζωογόνηση των ορεινών περιοχών Τροόδους έστειλε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, σε περιφερειακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κυπερούντα.

Σε ομιλία του και απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, ο Υπουργός Γεωργίας δήλωσε πως η ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της Υπαίθρου αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, για να προσθέσει πως βασικές επιδιώξεις του Υπουργείου του είναι ο επαναπροσδιορισμός του αγροτικού τομέα σε σωστή επιστημονική και επαγγελματική βάση και η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, η στήριξη των αγροτικές περιοχών με την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Υπουργός Γεωργίας αναφέρθηκε ειδικότερα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 μέσω του οποίου στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, χρηματοδοτούνται δημόσιες υποδομές και έργα ιδιωτικής πρωτοβουλίας που συμβάλουν στη διαφοροποίηση της οικονομίας και ως στόχο έχουν την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Κάλεσε τους αγρότες των ορεινών περιοχών να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις πρόνοιες του Προγράμματος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως αυτές καλύπτουν ουσιαστικά μεγάλο μέρος των δυσκολιών των αγροτών και μπορούν να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ορεινής αγροτικής μας παραγωγής.

«Μέσω των επενδυτικών μέτρων δίδεται ιδιαίτερη σημασία στις επενδύσεις που αφορούν την εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών στην γεωργο-κτηνοτροφία όπως η κατασκευή και βελτίωση κτηρίων και υποστατικών, η αγορά καινούριων μηχανημάτων και εξοπλισμού, οι εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις και τα βελτιωμένα συστήματα άρδευσης, ενώ για πρώτη φορά καλύπτεται η αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ενεργείας» υπέδειξε.  

Επίσης, ο κ. Κουγιάλης τόνισε ότι το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνδυασμό με το νέο μητρώο αγροτών, διευκολύνουν την αγροτική δραστηριότητα στις ορεινές περιοχές με στόχο την στήριξη των εισοδημάτων των κατοίκων και καταπολέμηση της αστυφιλίας.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί της ορεινής περιοχής, λόγω των ακραίων καιρικών φαινόμενων, ο Υπουργός επανέλαβε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία καθυστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top