ΚΟΣΜΟΣ

ΔΑΝΙΑ: Φυλακίστηκε βιβλιοπώλης που υποκινούσε την τρομοκρατία - Του αφαιρείται η υπηκοότητα

ΔΑΝΙΑ: Φυλακίστηκε βιβλιοπώλης που υποκινούσε την τρομοκρατία - Του αφαιρείται η υπηκοότητα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας αποφάσισε σήμερα (8/6) την αφαίρεση της υπηκοότητας ενός Δανομαροκινού βιβλιοπώλη, ο οποίος έχει φυλακιστεί για υποκίνηση της τρομοκρατίας, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση σε βάρος του, και πιθανόν ανοίγοντας τον δρόμο για την απέλασή του στο Μαρόκο.

Ο Σαμ Μανσούρ, 56 ετών σήμερα, κρίθηκε ένοχος για υποστήριξη της αλ Κάιντα και του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) μέσω αναρτήσεών του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, αλλά και διότι βοήθησε να τυπωθούν και να κυκλοφορήσουν βιβλία του Αμπού Κατάντα, ενός Ιορδανού ιεροκήρυκα ο οποίος εκδόθηκε από τη Βρετανία στη χώρα του προκειμένου να δικαστεί.

Ο Μανσούρ καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση το Δεκέμβριο του 2014, ενώ ο Εισαγγελέας είχε επίσης ζητήσει να του αφαιρεθεί η δανική υπηκοότητα. Η πρωτόδικη απόφαση να αφαιρεθεί από τον Σαμ Μανσούρ η υπηκοότητα της Δανίας, τον περασμένο Ιούλιο, ήταν η πρώτη του είδους της στη χώρα.

Ο Μανσούρ εφεσίβαλε την απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει να υποβληθεί σε βασανιστήρια εάν απελαθεί στο Μαρόκο. Δεν έγινε σαφές αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου σήμερα εάν ο Μανσούρ θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του έχει επιβληθεί στη Δανία ή εάν θα απελαθεί πάραυτα στο Μαρόκο.

Ο συνήγορος του Μανσούρ δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Δανίας ότι πρόκειται να προσφύγει εναντίον της απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Μανσούρ "συνδέεται στενά με τη Δανία, λόγω της μακράς παραμονής του στη χώρα, ενώ τα παιδιά του και τα εγγόνια του ζουν στη χώρα. Και σε τελευταία ανάλυση, καταδικάστηκε για απλές δηλώσεις, όχι για πράξεις", ανέφερε ο δικηγόρος του.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top