ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκάνδαλο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ: Αρχίζει η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου

Σκάνδαλο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ:  Αρχίζει η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας θα παραπεμφθεί εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Ιουνίου, η υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης στη βάση του νέου κατηγορητηρίου.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία στις 26/04/2016, αποσύρθηκε το παλιό κατηγορητήριο και στη συνέχεια καταχωρήθηκε νέο, με τη συμπερίληψη του Διευθυντή της Enviroplant, Θεοφάνη Λώλου και της εταιρεία Enviroplant ως νομικό πρόσωπο και με τις ίδιες κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι το Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας είχε απορρίψει το αίτημα της κυπριακών διωκτικών Αρχών για έκδοση του Προέδρου της Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το δικαστήριο δέχθηκε την επιχειρηματολογία των συνηγόρων του κ. Μπόμπολα ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται τελέστηκαν στην Ελλάδα και όχι στην Κύπρο. Στην ακρόαση ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών στις 20 Μαΐου, ο κ. Μπόμπολας ανέφερε ότι είναι Έλληνας πολίτης και επιθυμεί να δικαστεί στην Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους, όπως είπε.

Η δικογραφία είχε διαβιβαστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον ο κ. Μπόμπολας τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται από τις κυπριακές Αρχές.

Εναντίον του κ. Μπόμπολα διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση, του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, πλαστογραφία, δόλια ιδιοποίηση ή τήρηση ψευδών λογαριασμών, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και ενεργός δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι «θα αναμένουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης με το σκεπτικό για καθορισμό των επόμενων μας βημάτων”.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top