ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΥΝΟ: Δεν μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις με υποστελεχωμένα τα νοσηλευτήρια

ΠΑΣΥΝΟ: Δεν μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις με υποστελεχωμένα τα νοσηλευτήρια

Όσοι σχεδιασμοί και να γίνονται για την αυτονόμηση και το ΓεΣΥ, καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει ή να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, εάν τα νοσηλευτήρια παραμένουν υποστελεχωμένα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ.

Όπως αναφέρει «η υποστελέχωση των κρατικών νοσηλευτηρίων επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τους νοσηλευτές» και ζητά όπως ετοιμαστεί άμεσα οργανόγραμμα για τις ανάγκες των νοσηλευτηρίων και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΝΟ, παρόλο που οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν υπάρχει υποστελέχωση και ότι ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού παραμένει ο ίδιος, ο αριθμός των πολιτών που επισκέπτονται τα δημόσια νοσηλευτήρια έχει αυξηθεί από το 60% στο 80%-85%, με την πληρότητα να φτάνει το 100% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, και με την αύξηση των νέων θαλαμών το πρόβλημα επιδεινώνεται.

Επίσης αναφέρει πως ο αριθμός των νοσηλευτών ανά χιλίους κατοίκους – σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική - υπολογίζεται γύρω στο 4,7 για την Κύπρο και είναι πολύ χαμηλός σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ ο μέσος όρος των χώρων μελών του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) είναι 9,1.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top