ΚΟΣΜΟΣ

Ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο σχεδίαζε να χτυπήσει Ντίσνεϊλαντ - Τι λέει η γυναίκα του

Ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο σχεδίαζε να χτυπήσει Ντίσνεϊλαντ - Τι λέει η γυναίκα του

Ο φερόμενος δράστης του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντας, Ομάρ Ματίν, είχε πρόσφατα πραγματοποιήσει έρευνες και είχε αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό θέρετρο Walt Disney World, που βρίσκεται στην ίδια πόλη, καθώς εξέταζε το ενδεχόμενο να επιτεθεί εκεί, έγραψε το περιοδικό People, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή από τις ομοσπονδιακές Aρχές επιβολής του νόμου.

Ο Ματίν και η σύζυγός του επισκέφθηκαν μάλιστα το τουριστικό πάρκο τον περασμένο Απρίλιο.

Η σύζυγός του δήλωσε σε αξιωματούχους χθες (12/6) ότι ο άνδρας της ερευνούσε, επίσης, το Downtown Disney, όπως επίσης και το κέντρο διασκέδασης Pulse, όπου τελικά επιτέθηκε, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό.

Επιπλέον, ο Ομάρ Ματίν ανάρτησε χθες (12/6) πριν από την επίθεση στον λογαριασμό του στο Facebook ένα μήνυμα όπου γνωστοποιούσε ότι ορκίστηκε πίστη στον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε πως δεν υπάρχουν «σαφείς αποδείξεις» μέχρι αυτό το στάδιο των ερευνών ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο είχε δεχθεί οδηγίες από ένα μεγαλύτερο δίκτυο τρομοκρατών στο εξωτερικό.

«Μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε σαφείς ενδείξεις ότι δέχθηκε κατευθύνσεις» από εξτρεμιστές, τόνισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στο Οβάλ Γραφείο, στη συνάντηση του με αξιωματούχους, μεταξύ άλλων τον διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ και τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον.

Ο Ομπάμα δήλωσε πως ο ένοπλος δράστης Ομάρ Ματίν «εμπνεύστηκε από πολλές εξτρεμιστικές πληροφορίες που ήταν διαδεδομένες στο διαδίκτυο».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top