ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στο πλαίσιο των συνομιλιών

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στο πλαίσιο των συνομιλιών

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τ/κ κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποιούν σήμερα το πρωί νέα συνάντηση στο πλαίσιο της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφέρει ότι η συνάντηση ήταν παραγωγική και ότι οι δύο ηγέτες ασχολήθηκαν με τα θέματα αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης και των συνιστωσών πολιτειών.

"Υπήρξε πρόοδος και υπάρχει ένα καλό έδαφος για να καταλήξουμε", τόνισε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι “στην επόμενη συνάντηση θα συνεχίσουμε συζητώντας τις αρμοδιότητες του κράτους για σύναψη διεθνών Συνθηκών και το θέμα των Συμφωνιών Συνεργασίας μεταξύ κεντρικού κράτους και συνιστωσών πολιτειών».

Η συνάντηση που θα πραγματοποιούσαν οι δύο ηγέτες την Τρίτη αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του Προέδρου Αναστασιάδη προκειμένου να επισκεφθεί τις επηρεασθείσες από τις πυρκαγιές περιοχές στο Τρόοδος.

Εξάλλου, χθες, οι δύο διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί ασχολήθηκαν με το έγγραφο για τις ομοσπονδιακές αρμοδιότητες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Ειντε, και της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Οι δυο διαπραγματευτές θα έχουν νέα συνάντηση την Παρασκευή.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top